Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

FC Twente wordt een hoerige club

Nummer 19 -1998

FC Twente wordt een hoerige club. Niks Gelredome, Kuip of Arena, maar het godbewaar me Arkestadion. Okay, zonder de naamgever Ferdinand Fransen had FC Twente waarschijnlijk nu in dezelfde positie verkeerd als Heracles. Bovendien is Fransen in het oosten van Overijssel heilig verklaard.

En nu speelt FC Twente zondag ook nog in het nieuwe uit-tenue. De allereerste wedstrijd in het Arkestadion wordt gespeeld in het blauw-oranje. Dat kan toch niet waar zijn? O, jawel hoor. Het is zelfs contractueel afgesproken. En de hoge heren wantrouwen elkaar tegenwoordig zelfs zo erg dat FC Twente een boete van 25 mille aan de Oostnederland, o nee Amicon, moet betalen als men het gore lef heeft het rode shirt te dragen. Het is maar dat u het weet – dat u niet zondag de in het fraaie wit gestoken PSV’ers aanmoedigt. Blauw-oranje. En dat allemaal voor de poen.

Twente-voorzitter Anker had eerst nog de ‘verkeerde’ kleding besteld, maar chef-sponsor Van den Akker maakte duidelijk dat hij desnoods naar de rechter stapt als hij zijn afgesproken zin niet krijgt. Anker in het stof. Van den Akker is ook een beetje boos, omdat hij in de uitwedstrijd tegen PSV in de regen moest zitten. Weet de sponsor direct wat het is om in het Arkestadion voor 45 piek op één van de rijen 1 tot en met 8 te zitten: door een foute constructie regent iedereen daar zeiknat. Nee, de architect wordt niet aansprakelijk gesteld. Typisch Twente hè, dat doe je elkaar niet aan in Tukkerland.

Akker – Anker: 1-1. Kippenvel. De heren geven elkaar nog wel handjes, maar daar houdt het helemaal mee op. Hun instelling zou het op het veld wèl goed doen trouwens.

Eerlijk is eerlijk, het afscheid van het Diekman deugde. Maar waarom moet nu aan het einde van dit seizoen nog even het nieuwe stadion ingewijd worden? Waarom niet gewoon het afscheid op 10 mei en aan de KNVB gevraagd een leuke openingswedstrijd te regelen in september? Ik voorspel nu een kansloze 5-1 nederlaag. Dat kan toch ook niet anders in zo\’ n fout shirt? Terwijl de insiders weten dat naast dat smerige blauw -oranje tegenwoordig ook een stapel witte kleding ligt. Des avonds in de felle schijnwerpers lijken de spelers in witte tenues een slag groter. Vitesse is ongeslagen in het nieuwe Gelredome: een mythisch onderkomen, zoals het San Siro, het Bernabeu, Camp Nou. Maar daar hebben ze niet echt het gevoel voor, in en bij Twente.

Met de grasmat in Amsterdam gaat het niet goed. Je hoort er natuurlijk niets over, maar het veld in Enschede is mogelijk nog dramatischer. Daar werken ze pas anderhalf jaar aan; het gemaaide gras is blijven liggen waardoor de zuurgraad niet meer deugt. En dat zal helaas de eerste jaren niet veranderen. Trainer Meyer heeft het inmiddels aan zijn hart.

Vorige bijdrage

Burgemeester Mans eist de voorzittershamer op

Volgende bijdrage

Jan Dijkema moet het echte verhaal over de werkloosheid eens vertellen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *