Twentesport

Column: maandblad

Ik mag af en toe opdraven als ‘aangever’ voor ondernemers, politici, sporters en die mij er (blijkbaar) graag bij hebben. Ik introduceer, stel vragen aan de gast, betrek de zaal er bij en sluit af als de gast laat blijken weg te willen. Dat heeft voordelen voor de gast, hij/zij hoeft geen verhaal voor te bereiden, de onderwerpen bespreken we telefonisch vooraf, dan wel vlak voor we het podium opklimmen en het verhaal is elke keer weer anders. Dat laatste is altijd het geval bij Johan Derksen. Ik kan u verklappen, Johan Derksen is op televisie exact dezelfde Johan Derksen met wie ik half Nederland rond reis als een circus. Ik doe het omdat ik het leuk vind en omdat mijn kinderen nog steeds studeren (Derksen schenkt zijn deel aan een goed doel). En het is altijd verrassend met Derksen. We waren uitgenodigd bij een universiteit om te komen praten over leidinggeven en teambuilding. Dat duurde niet zo heel lang, kan ik u melden…

Derksen heeft over alles en iedereen een mening, daarvoor wordt hij betaald. En goed ook volgens mij. Dus meldt hij achterin zijn blad en op televisie wat hij van iedereen vindt. VI op TV is top. Per ongeluk waarschijnlijk. En vooral dankzij Derksen en Van der Gijp. Genee is een uitmuntende presentator. En Kraaij en Boskamp vullen dat bij tijd en wijle mooi aan. Andere gasten praten vaak met meel in hun mond, vandaar dat die niet meer uitgenodigd worden. En net zo meedogenloos als Derksen over voetballers, trainers en bestuurders praat, neemt hij in één moeite zijn collegae van Studio Voetbal en Fox mee. Hij vindt de gasten bij Jack van Gelder helemaal niets, inclusief Van Gelder zelf en als je met over het FOX-programmaatje begint dat tegenover VI TV is gezet, rolt hij net niet onder de tafel van het lachen. Jan van Halst en Toine van Peperstraten beschouwt hij als een soort Bassie en Adriaan.

Hoogmoed komt voor de val, houd ik hem vaak voor. Maar goed Derksen heeft toch wel bewezen dat hij inmiddels een soort voetbalmoloch leidt: tijdschriften, maandblad (Hard Gras), TV, Radio, Internet, maar hij ziet een klein ding over het hoofd: Carrie ten Napel.

Carrie is een zeer talentvol journaliste, presentatrice en programmamaakster die ik bij herhaling heb getracht te verbinden aan Twentevisie. Dat is een paar jaar gelukt. Nu zit ze bij Fox, en daar gaat ze het maken, ze krijgt iedereen voor de camera en ze krijgt iedereen aan het praten. Net het tegenovergestelde van Derksen zal ik maar zeggen. Let op: Carrie ten Napel. Van haar gaat Derksen nog rennies gebruiken….

Vorige bijdrage

Hypocrisie over vuurwerk; medische maffia gaat door

Volgende bijdrage

BDO en Van Hecke: oplichters en meer van dat volk

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *