Columns/WeblogTwentesport

Emmen en Qatar

Zondag 14.30 uur is mijn cold turkey voorbij. Dan ga ik met een paar vrienden naar Emmen tegen Heracles. Nee, dat zal niet de allerbeste wedstrijd zijn die ik ooit heb gezien of zal zien. Maar ik vind die mensen in Emmen wel aardig, gezellig. En voor Heracles heb ik ook enige sympathie.

Mijn voetbal WhatsApp gaat deze dagen vooral over spitsen en of je een trainingskamp in Qatar mag houden. Ik kan me herinneren dat Bram en Freek in 1978 opriepen tot een boycot, maar de successen van Oranje overstemden hun geluid. Terwijl ze natuurlijk geen ongelijk hadden, we gingen voetballen in een land waar ze tegenstanders van het regime boven zee uit vliegtuigen gooiden.

En tijdens het laatste Boekenbal vroeg De Jonge aan de elite van dit land een statement te maken over Baudet? Hij werd uitgelachen en verketterd. Ik ben bang dat we over een paar jaar nog wel eens aan deze bijeenkomst zullen terugdenken…

Waar staat Agüero op de ranglijst der spitsen? Daar ging het over op de WhatsApp nadat hij zondag drie keer scoorde tegen Aston Villa, de club die in 1982 uitgerekend in Rotterdam Bayern München aftroefde in de finale van de Europacup I.

Ik heb vrienden die de Nederlandse competities niet erg kunnen waarderen, maar Liverpool heeft in Engeland 20 van de 21 wedstrijden gewonnen, hoe noem je zo’n competitie dan?

Vorige bijdrage

Aftellen

Volgende bijdrage

Leuke club

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *