Columns/WeblogTwentesport

Collegae

Ik geef ruiterlijk toen, ik ben nooit een heel goede voetballer geweest; Sparta Enschede 5, dat niveau… mijn hoogtepunt was het kampioenschap in 2007-2008. Dat u een beetje weet wie het zegt.

Dat FC Twente er weinig van kan…. Daarom lees ik de regionale krant en volg de bekende journalisten die regelmatig over FC Twente schrijven op Twitter: die zijn helemaal aangeslagen; Gerben Kuitert vraagt openlijk om ingrijpen van het bestuur, want hij herkent patronen uit het jaar dat de club degradeerde. De supporters blijkbaar ook, want na het drama tegen RKC werd de bus in Hengelo weer eens gezellig opgewacht en wilden de dames en heren weten hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat achtereenvolgens van Go Ahead, de buurtjes uit Deventer, en van de gedoodverfde degradant RKC werd verloren. Kuitert was in zijn tijd geen topper, herinner ik van de keren dat we samen voetbalden in het elftal van RTV Oost, maar was zeker een paar klassen beter dan ik.

Aangevuld met een paar journalistieke regionale goudhaantjes als Dink Binnendijk (nu RTV Drenthe, daarvoor VI, Oost, Studio Sport), Marcel en Alex Oude Wesselink (RTV Oost), Erwin Waanders (nu Tubantia, ooit talentvol keeper uit de A-jeugd van FC Twente) hadden we dat elftal uit Waalwijk wel op de knieën gekregen.

Ik ken bijna niemand van het elftal van FC Twente, ik kan hun namen ook nauwelijks uitspreken. Op 11 augustus brak ik op deze site een lans van Ted van Leeuwen, voormalig journalist van Voetbal Internationaal die nu de selectie van FC Twente samenstelt. Ted is top. Maar hij is het kwijt, denk ik. Ik neem toch aan dat hij en het bestuur van FC Twente de komende weken iets gaan doen: spelers halen die handhaving wel mogelijk maken.

Ik denk nog wel eens terug aan de tijd dat Erik ten Hag met pek en veren uit het Diekman werd gejaagd. Hij is overigens vandaag twintig jaar getrouwd: van harte.

Vorige bijdrage

Nul-Nul

Volgende bijdrage

Aftellen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *