In het najaar van 2007 zond Omroep Gelderland het programma de Gelderse Ondernemer TV uit, presentatie: Marco Hohl en Jan Medendorp.
Het betrof een serie tv-programma’s waarin ondernemers, producten, diensten, bedrijven en het ondernemersklimaat van Gelderland centraal staan; op een informatieve, journalistieke en soms tikkeltje ironisch gebracht, met als doel om het bedrijfsleven in Gelderland op een open, eerlijke en wellicht verfrissende manier aan de kijker te tonen, door middel van diverse rubrieken:

Gelders Glorie

een kijkje in de keuken bij verschillende Gelderse bedrijven. Een serie informatieve items die kort en bondig laat zien hoe bepaalde producten worden gemaakt. Daarbij gaat het vooral om producten die iedereen kent of juist niet kent, maar waarvan niemand eigenlijk weet hoe of waar ’t gemaakt wordt. De nadruk ligt bij dit item sterk op het productieproces.

Versus

een serie reportages waarin we op zoek gaan naar extreme verschillen en overeenkomsten tussen groot en klein. De man van de kaasboerderij en de industriële zuivelgigant. de fietskoerier en een groot transportbedrijf, etc. Beiden werken in dezelfde branche, maar ieder ook zijn/haar eigen manier.

Starters

Marco praat met startende ondernemers: wat beweegt ze, waar lopen ze tegenaan, wat is leuk aan ondernemer zijn en vooral: brengt het voldoende brood op de plank?

Kids

kinderen leggen in hun eigen bewoording uit wat iets betekent. Wat is een directeur? Hoe ziet ie er uit? Welke auto rijdt hij in?

Top!

met daarin zowel informatieve als ludieke feiten en cijfers over het thema.

Thema’s

Elk programma heeft naast wisselende thema’s ook wisselende gasten. De gasten zijn breed georiënteerd in het zakenleven en durven uit te komen voor hun mening. Naast ondernemers komen ook politici en bestuurders aan het woord.

1: Logistiek en bereikbaarheid
(uitzending op 15 en 16 september)
2: Personeel en werkgelegenheid
(uitzending op 22 en 23 september)
3: Milieu (uitzending op 29 en 30 september)
4: Wet en regelgeving (uitzending op 6 en 7 oktober)
5: Reclame, marketing & media
(uitzending op 13 en 14 oktober)
6: Innovatie (uitzending op 20 en 21 oktober)
7: Starten en stoppen van bedrijf
(uitzending op 27 en 28 oktober)
8: Huisvesting (uitzending op 3 en 4 november)
9: Financieel-economisch (uitzending op 10 en 11 november)
10: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
(uitzending op 17 en 18 november)

Gelderse Ondernemer TV, producent: Makau Creations, Rietdekkersdreef 851, 7328 AP Apeldoorn, redactietelefoon:  06-52033763, info@makau.nl