Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

Castel wil liever vandaag dan morgen de aandelen in Tele8 verkopen

Nummer 34 – 1998

Castel (onderdeel van Edon) wil liever vandaag dan morgen de aandelen in het commerciële TV station Tele8 verkopen. Inmiddels is het tot de ambitieuze gas- en lichtverkoper doorgedrongen in zee te gaan met bordeeluitbaters en andere louche lieden. Castel kan de borst natmaken, want mede-aandeelhouder Kamps is dankzij zijn conflicten met vrijwel al zijn opdrachtgevers als straatvechter inmiddels flink door de wol geverfd.

Al tijden zegt Tele8 dat een nieuwe financier zich aangemeld heeft die meer dan een miljoen in de zender wil steken. Als er werkelijk een zakenman van zijn zwarte geld af wil, is het een godvergeten schande dat de BV Mediaflex, waar 39 werknemers van Tele8 in zijn ondergebracht, wellicht failliet wordt verklaard, zoals onlangs de Mediaflex- directeur (tevens aandeelhouder in Tele8) meldde. Alle schuldeisers zijn overigens betaald behalve het GAK. Deze organisatie heeft ongeveer nog een ton tegoed van Kamps. Maar die wentelt dat liever af op de maatschappij.

Kamps handelt in werklozen zoals de Amerikanen vroeger in slaven. Het subsidieland met zijn ondoorzichtige regels in zijn werkterrein. Inmiddels heeft Kamps meer dan drie ton ontvangen van de Arbeidsvoorziening en voor Melkert-banen van de gemeente Hengelo. De werklozen kreeg hij er tegen zijn zin bij. Eerst dacht hij ze voor SBS 6 in te zetten, daarna voor een beeldkrant, vervolgens bij TV Oost. Maar de meeste ingeschakelde werklozen waren niet voor niets al lange tijd uit het arbeidsproces… Uit armoe heeft Kamps Tele8 bedacht.

De Arbeidsvoorziening wist niet wat ze hoorde toen Mediaflex bekend maakte mogelijk het faillissement aan te vragen. Als het inderdaad zover komt, is het te hopen dat de rechter de aanvraag niet als een routineklus beschouwt. En mocht dat wel gebeuren, dan adviseer ik nu al de curator met klem informatie bij de Kamer van Koophandel en de Arbeidsvoorziening in te winnen. Ook heb ik nog wel een lijstje met namen van ex- werknemers die, als ze eindelijk begrijpen dat hun vorderingen niet gehonoreerd worden, uitvoerig over de praktijken van de firma\’s in list en bedrog willen uitweiden.

De naam Castel schuine streep Edon wekte vertrouwen, maar toen de directie van de Arbeidsvoorziening Edon-topman Nieweg zijn vertrek uit Tele8 hoorde aankondigen, is er spoedberaad geweest. De kans lijkt klein dat Kamps zijn bekende truukje in Deventer nog eens kan uitvoeren. Hij had er al plannen voor ingediend en de werving van langdurig werklozen was ook al begonnen.

De vroegere directeur Jan Kikkert is nu mikpunt van een lastercampagne van Kamps. Kikkert zou via zijn Tele8- mobile sekslijnen bellen. Maar is dat in het wereldje van Tele8 niet juist een pré?

Vorige bijdrage

Hans Katsman moet lef tonen

Volgende bijdrage

Twente het suriname van Nederland

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

1 reactie

  1. 27 januari 2011 at 03:35

    Sukkeltje….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *