Twentesport

Gebaksronde

FC Twente is met scoren in de wijk succesvol. Wordt gezegd, ik heb er niet zoveel kijk op en verstand van. Maar alles wat FC Twente aanpakt lijkt inmiddels succesvol. Dus de WK zal ook wel deze kant opkomen, want FC Twente wil graag het stadion uitbreiden tot en met het spoor en FC Twente is inmiddels ook al druk met het huren van allerlei hallen van Go Planet. Beetje laat, want er zijn al plannen voor andere bestemmingen, maar als Joop iets in zijn hoofd heeft, heeft hij het niet in zijn kont. Als hij iets wil, gebeurt het. Meestal. Bij Wegener lukte het net niet. Hoewel. Ik sluit zelfs zijn terugkeer daar niet uit. Zijn steunclub van veertig (in het krantenbedrijf) is overigens al geslonken tot een man of dertien, maar ik neem dat hij zijn pappenheimers beter kent dan ik. En daardoor is zijn wens terug te keren bij zijn grote liefde wel grotendeels verdwenen.

Andere clubs zoals Heracles en Go Ahead zien dat FC Twente met de maatschappelijke inspanning draagvlak krijgt onder de bevolking en vooral ook bij de politiek. Ze voelen zich nu nog meer bereid (of gedwongen) om mee te werken aan de plannen van de clubs. Ik mocht van de week Johan Derksen op een feestje van een bedrijf weer eens ondervragen en hoewel hem een veilige aftocht naar het westen was verzekerd (plus naar ik aanneem een fikse bijdrage voor zijn alimentatie na drie huwelijken) kwam bij hem ook alleen maar lof over de lippen over FC Twente en Jan Smit van Heracles. Natuurlijk, het kampioenschap van FC Twente is uniek, maar Heracles heeft vorig jaar een misschien nog wel grotere prestatie geleverd door tien plaatsten hoger dan de begroting aangaf, te eindigen. Weinig aandacht natuurlijk als De Schaal bij de buurman wordt afgeleverd.

Nu steken FC Twente en Heracles elkaar competitief naar de kroon. Nog niet eens zo heel lang geleden was de ene club failliet en bij de ander zat ik zo ongeveer in mijn eentje regelmatig te kijken. Bij Go Ahead van hetzelfde laken een pak. Daar hebben mannen als De Vroome, Mulder, Overmars, Ten Cate en Bosvelt de schouders eronder gezet. En ook Deventer geldt in Zeist als een voorbeeld voor de andere Jupiler-clubs.
Zondag thuis tegen Zwolle, en nee, Zwolle is mijn club niet. Dus ik heb Michel Boerebach (ook werkzaam voor deze site en werkzaam voor Go Ahead en een gouwe gozer) beloofd dat ik bij een overwinning op gebak trakteer, voor elk doelpunt meer verschil geldt op mijn kosten een gebaksronde.

Vorige bijdrage

Avond van de gemiste kansen in Reggehof te Goor

Volgende bijdrage

Waar was je Peter?

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *