Columns/WeblogTwentesport

Hannah de Vries

Ik ben een ouwe lul, loop al heel wat jaartjes mee in de journalistiek, ken heel veel mensen, maar had nog nooit van Hannah de Vries gehoord. Maar Hannah of wie dan ook kan wel schrijven. Ze schreef De Bunker, een prettig boek, een thriller die ik dit weekend kreeg. Samen met een paar andere boeken, uit de serie van Rob Vente.

Rob Vente ken ik wel, ik met hem werkte ik samen in mijn beginjaren als journalist mee bij de Haagsche Courant. Ik betwijfel ten zeerste of hij nog weet wie ik ben, maar dat hoeft ook niet. Hij is met pensioen. Hij heeft sindsdien een serie boeken geschreven over rechercheur Fred Groen. Ik heb geen idee of ze goed verkocht worden, ze zijn bijkans oppervlakkiger en slechter geschreven dan Baantjer. En die verkocht zich blind…

Ik vond Vente bij de krant al geen briljant schrijver, maar hij was bevriend met HC-oppergod Jan D. Swart. Man, wat kon die schrijven en man, wat was het een nare vent. Swart en Vente waren bevriend, dat zal de redding van Vente wel zijn geweest. En bij zijn uitgeverij zal wel een heel aardige eindredacteur werken die al die overbodige bijvoeglijke naamwoorden probeert in toom te houden. En net zoals bij Baantjer geldt: heb je er één gelezen, dan heb je ze allemaal gelezen.

Bij FC Utrecht zag ik dit weekeinde Bjorn Kuipers in actie. Hij floot wel goed, hoewel de aanhang zeker wist dat zijn moeder in de prostitutie zat. Kuipers liet er zich niet door afleiden, legde het duel ook niet stil. En toen kwam dit weekeinde mijn held, de beste voetballer van Nederland ooit ineens in de problemen omdat hij wel een heel foute grap had gemaakt. Maar zoals Beckenbauer in 1988 de grootheid had Oranje in de buis na de wedstrijd te feliciteren, zo belde Van Basten de coach van Heracles Frank Wormuth in de bus om zich te verontschuldigen. Dan ben je groot.

En ik ben vorige week naar Ajax-AZ geweest, op De Toekomst. Een wedstrijd van de vrouwen welteverstaan. Bij Ajax staat Martha Munsterman op het middenveld. Speelde eerder voor FC Twente en Everton en speelt beter dan ik de laatste tijd in de Grolsch Veste zie…. De Hannah de Vries onder de voetbalsters…

Vorige bijdrage

Erve Kuiper

Volgende bijdrage

Hennie Ardesch

Forsch

Forsch

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *