Twentesport

Roddel en achterklap

De Stem van FC Twente is zijn baan kwijt. Hij was een van de mensen die bij uitgeverij Wegener de baas Joop Munsterman uit de wind hield. Die werd gewipt, en toen werd Jan Bruins – want dat is de naam van de man met de Stem van FC Twente – bij de nieuwe baas (een Noor) ontboden. En dat werd dus een heel kort gesprek.

Bruins is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn, bij dat bedrijf waar alles draait om geld. De mensen die nu doorschuiven naar boven bij dat bedrijf, wat zijn dat dan voor mensen, vraag je af. En hoe lang zullen ze er zitten, want Munsterman is nog steeds bezig om Wegener geheel of gedeeltelijk over te nemen. Hoewel hij inmiddels op bijna zestigjarige leeftijd ook wel in de gaten heeft dat werkdagen van twaalf uur per dag, zeven dagen per week, toch wel ten koste gaat van je nachtrust, sociale contacten en wellicht ook je seksleven, maar daar heb ik het eigenlijk nooit over met hem, zeg ik eerlijk. Maar goed, de Stem kan zich nu volledig concentreren op FC Twente. Op de wissels, de doelpuntenmakers, de gezellige bilateraaltjes met een deel van de supporters. Net als zijn baas.

Want ook Munsterman is tegenwoordig vooral druk met FC Twente. Hij verkocht zijn club weer van fantastisch van de week toen minister Maxime Verhagen langs kwam, aanstaande zondag komt Alberto undercover Stegeman over zijn werk vertellen in de meest luxueuze sponsorclub van FC Twente.

In de bovenste laag van het stadion zitten over het algemeen mensen uit de gegoede burgerij. Geslaagde ondernemers, politici die niet zelf hoeven te betalen, mensen die al eeuwenlang geld in de familie hebben. Maar dat zegt niet altijd wat over het niveau van die mensen. In een van de skyboxen werd onlang een lid afgedankt. Die riep tegen iedereen die het maar horen wil dat het hem geen reet interesseerde. Maar toen hij de man die hem de toegang tot de box had ontzegd, tegenkwam in het Enschedese restaurant Amice sloeg hij hem letterlijk op zijn bek. Namen en rugnummers van de knokkers zijn bij mij bekend.

Wat daarentegen erg min is: de vuige roddel die een onverlaat over oud-keeper Hennie Ardesch rondstrooit. Die zou een speelster van FC Twente hebben lastiggevallen en daarom ontslagen zijn als teammanager. Er is inderdaad een incident geweest dat overigens niets met aanranding te maken had. Bovendien is Ardesch de laatste tijd erg druk om ondernemers in Colombia en andere uiteinden van de wereld te helpen, waardoor hij weinig tijd heeft voor het vrouwenteam. Maar Ardesch wil tegen al zijn vrienden en kennissen kunnen blijven zeggen dat FC Twente niet zonder hem kan en daarom verzorgt hij tegenwoordig rondleidingen; het verhaal is te verifiren bij Jan van Halst. En ik weet ook wie die smsjes rondstuurt.

Ooit zei trainer Knobel toen hij de laan werd uitgestuurd dat het succesvolle Ajax ten onder zou gaan aan drank en vrouwen. FC Twente is deze jaren heel succesvol, je merkt het aan de roddel en achterklappen

Vorige bijdrage

Reesink gauw nog even op de foto met Verhagen

Volgende bijdrage

Twee prachtige voorstellingen van de musical Je Anne

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *