Twentevisie Jaargang 17, 2005

Ondernemerscafé Memphis te gast bij Expo on Horse op 29 november

Paarden en stenen

Het ondernemerscafé Memphis zal gehouden worden op dinsdag 29 november tijdens Expo on Horse. Bezoekers kunnen kaarten krijgen bij de studio van RTV Oost.

Memphis wijkt uit op 29 november uit naar het Expo Center. In die week (tot en met zondag 4 december) wordt het zesdaagse evenement Hippisch Hengelo Expo on Horse gehouden. Het Twentse ondernemerscafé waar opnames worden gemaakt voor Radio en TV Oost staat op 29 november in het teken van het vastgoed. De projectontwikkelaars André van Leeuwen en Guus Brandriet zijn uitgenodigd, net als de makelaars Tjeerd van der Veen (Snelder Zijlstra) en Albert Post (Post Makelaars). Ook is Ger Visser van Eurocommerce uit Deventer vastgelegd.

In de nieuwste Quote500 staan de broers Visser op plaats 133, goed voor zo’n 170 miljoen euro. De portefeuille van Eurocommerce bestaat uit hotels, winkels, kantoren en complete vakantieparken. De broers hebben ook een stoeterij. Op hun toppaard Montreal werd onlangs 4 miljoen geboden. Ger Visser (52) is ook initiatiefnemer van het jaarlijkse gala ten bate van het noodlijdende Go Ahead Eagles in Deventer. De broers geven zelden interviews. Maar op dinsdag 29 november voor Memphis maakt Ger een uitzondering.

Toegangskaarten

Van Leeuwen is een van de mensen achter Expo on Horse. Hij organiseert op 29 november een vastgoedborrel voor de hele Nederlandse vastgoedsector. En ook daarom hapte de redactie van Memphis toe op zijn uitnodiging om het ondernemerscafé te verplaatsen naar Hengelo. Daar zullen een paar honderd gasten uit de sector uiteraard komen voor de exclusieve paardenveiling die ’s avonds op het programma staat, maar ook voor Memphis. De vaste gasten van het ondernemerscafé zijn uiteraard gewoon welkom. Alleen moeten in dit ene geval de bezoekers zich vooraf melden bij de studio van Radio Oost (waar kaarten kunnen worden afgehaald voor deze bijeenkomst).

Jeroen Dubbeldam

Na het ondernemerscafé Memphis staat de verkoop bij opbod van een veertigtal zeer exclusieve sportpaarden op het programma. De springpaarden zijn geselecteerd door Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam en de broers Wim en Gerco Schröder. De dressuurpaarden zijn uitgezocht door bondscoach Sjef Janssen, man en trainer van meervoudig dressuurkampioene Anky van Grunsven. Vorig jaar brachten de paarden een gemiddelde prijs op van 64.000 euro. Meer informatie over Expo on Horse is te vinden op www.hippischhengelo.nl. En behalve van stenen houden veel vastgoedondernemers van paarden, want bij veel evenementen zijn ze sponsor of organisator.

Vastgoed

Het is opvallend hoeveel mensen tegenwoordig beleggen in vastgoed. “De beurs wordt momenteel niet goed gewaardeerd,” zegt Van Leeuwen die samen met Brandriet actief is in recreatieprojecten. “Daar zijn geen problemen, wel in de kantorenmarkt, maar dat ziet iedereen die door Twente rijdt.” Ook wordt er tegenwoordig een relatie gelegd tussen vastgoed en zeg maar de ‘snelle jongens’. “Vrijwel alle ondernemers die in het vastgoed werken, zijn eerlijke hardwerkende mensen Die durven financiële risico’s te nemen ondanks een onbetrouwbare overheid die weinig consistent beleid etaleert. Er zijn tijden geweest dat er heel veel geld in het vastgoed werd verdiend. En dat trekt ook minder prettige mensen aan.”

Vorige bijdrage

Rabobank geeft Tip van de Week

Volgende bijdrage

‘Ik ben ervan overtuigd dat we over een aantal jaren blij zijn met Betuwelijn’

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *