Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 4

Het bestuur van de nieuwe Stichting Naoberschap bestaat uit een stel zeikerds, naar erkenning hunkerende flapdrollen. Er kan geen bijeenkomst of stille tocht georganiseerd worden of de foute bestuursleden Teusink en Busschers staan vooraan.

En maar loeren waar de televisiecamera\’s zijn zodat ze weer in beeld komen.

Uit naam van de vuurwerkslachtoffers durven ze alles en iedereen lastig te vallen. Van de stille tocht in Volendam is een gezellig uitje gemaakt. Misselijkmakend volk.

Ik heb niks tegen werklozen, zelfs niet in deze tijd waarin iedere arbeidskracht welkom is. Maar die Teusink en Busschers hebben wel erg veel vrije tijd om te pas en te onpas te roepen dat ze zo goed bezig zijn.

Nou staat die Busschers zo\’n beetje op alle sociaal-maatschappelijke hulpverleningsinstellingen in Twente hoog op de prioriteitenlijst, dus als iemand weet hoe het werkt, is het die man wel.

Het houdt een keer op, weet je, de gemeente Enschede durft het misschien niet te zeggen, maar: jullie maken op een schandalige manier misbruik van de 22 slachtoffers om jezelf te profileren.

Donder op, uitvreters.

Ze hebben geen geld, geen onderkomen voor hun stichting, geen telefoon. Maar ze kunnen ook helemaal niets. Desalniettemin eisen ze van de gemeente Enschede subsidie en ze willen als een paar deskundigen in een gemeentelijke organisatie opgenomen worden.

De gemeente zou wel gek zijn, een paar van die intriganten in huis te halen. Die Teusink weet als enthousiast lid een extreemrechtse politieke partij hoe je propaganda voor je zaak moet maken. En daar ben ik niet eens echt verbaasd over, want Teusink bralde altijd al van die obscene Turkenmoppen. Zeker de schuld van de buitenlanders dat hij werkloos is.

Ik kan me heel goed voorstellen dat vrijwilligers, die ten tijde van de vuurwerkramp hun beste beentje hebben voorgezet, behoefte hebben om elkaar regelmatig te ontmoeten of bij de opbouw van de wijk weer van de partij te zijn. Maar ik adviseer alle vrijwilligers uit Enschede: mijd Teusink en Busschers!

Hun handen jeuken, zeggen Teusink en Busschers als ze \’de onrechtvaardigheid in Enschede\’ (?) zien. Bel de arbeidsvoorziening eens jongens, kan je lekker aan de slag. En dan krijg je aan het einde van de maand geld op je rekening waar je echt voor gewerkt hebt.

Dat heet loon. Geeft een lekker voldaan gevoel.

Ze willen subsidie voor psychosociale nazorg van vrijwilligers. Ik ken er twee die daar inderdaad flink aan toe zijn. Twee publiciteitsgeile Enschedese paparazzi die op de graven van de slachtoffer springen om aandacht.

Vorige bijdrage

Nummer 3

Volgende bijdrage

Niemand had een hekel aan Kreiken. Naar Kreiken luisterde je

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *