Roskam Moordkuil Jaargang 14, 2008

Nummer 4

Ik ken Danny Klomp niet persoonlijk, behalve via een paar telefoongesprekken. Die vonden jaren geleden plaats omdat hij in Lelystad (ik werk ook voor Omroep Flevoland) met De Hypotheekbus bij winkelcentra stond te venten. Klomp viel op omdat hij adverteerde dat mensen ondanks een BKR-registratie in Tiel via hem toch een huis konden kopen. Het deugde niet wat er gebeurde; mensen moesten allerlei originele persoonlijke papieren (zoals loonstrookjes) afgeven, een aantal van hen heeft die bescheiden nooit teruggekregen. Ik ken mensen die door hem zwaar in financiële problemen kwamen; natuurlijk is het ook eigen schuld dikke bult, maar toch.
Hoe Klomp met zijn vriendje Wiggers (oud-voetballer van Heracles) het louche handeltje precies regelde, daar ben ik nooit achter gekomen. Het rare was namelijk dat Klomp bijna uitsluitend zaken deed met de plaatselijke SNS-bank (maar of daar nou een handlanger zat, weet ik niet), andere banken wilden niet met hem in zee en ze wilden mij ook niet uitleggen waarom niet. En Klomp wees de notaris aan, zijn klanten mochten niet zelf een notaris uitzoeken, ook al zo’n raar verhaal. De plaatselijke Hypotheek Shop had erg veel last van Klomp (werd ermee vereenzelvigd), maar kon de vinger niet op de zere plek leggen.

Zelfs de slachtoffers (ik beschik over een redelijk lange lijstje) wilden slechts mondjesmaat wat zeggen over de ellende, ze waren bang voor Danny en zijn vriendjes. Niet geheel ten onrechte. Op zekere dag kreeg ik de ouwe Frederik Klomp aan de lijn: waar ik precies mee bezig was, hij zou niet accepteren dat ik de handel van zijn zoon zou kapotmaken, zoon Danny had een uniek product bedacht wat niet iedereen even goed begreep en waar ook uit jaloezie niet iedereen aan mee zou willen werken. Hij bedreigde me niet, maar ik hoorde natuurlijk wel heel goed wat hij zei…

Frederik Klomp met het lange haar zit als aandeelhouder bij entertainmentbedrijf BVIPM. Ik weet van veel mensen dat ze liever met een boogje om Frederik heen lopen, maar ik ken Jan van Ingen (de grote man van BVIPM) als een integere, hardwerkende jongen die niet met halve crimi’s zou willen werken.

Vorig jaar kwam ik Danny weer tegen (hij staat bekend als grootverbruiker van Bentleys, Porsches en exclusieve boten), zijn vastgoedfonds Palm Invest lag overhoop met misleide beleggers; de ABN Amro wilde al niets meer met hem te maken hebben. Naast Klomp werd een zekere Remy Baal directeur, die – saillant detail – is afkomstig van de vermogensbank Schretlen (dochter van de Rabobank) die volgens de reclame niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor daden van klanten…

Deze week werden Klomp en zijn vriendjes opgepakt. De Telegraaf (lees hier) heeft erg fraaie foto’s van Danny. En tja, wat zal ik tegen Frederik zeggen als ik hem bijvoorbeeld bij FC Twente tegen kom? Kop op, misschien mag Danny zijn straf wel in Almelo uitzitten?

Vorige bijdrage

Nummer 3

Volgende bijdrage

Pasman weet wel hoe je een klas geriaten in toom moet houden

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *