Columns/WeblogTwentesport

AOW FC Twente

Cambuur uit, altijd lastig. En daar dan toch winnen. Weliswaar met het kleinst mogelijk verschil, maar ook dat levert gewoon drie punten op. Ik had er eigenlijk niet op gerekend. Op mijn toto stond een drietje. Er lopen namelijk bij Cambuur flink wat mensen rond die er nog een rondje in laten gooien als FC Twente dit seizoen gezellig doorzakt naar de tweede divisie. FC Twente heeft niet zo heel veel vrinden in den lande, dat moge bekend zijn, en dat is de afgelopen jaren er ook zeker niet beter op geworden.

Ik heb liever dat ze de tweede spits van Ajax halen dan de vaste nummer 9 van FC Den Bosch. En zo is het ook met bestuurders. Ik heb al een flink aantal van die gasten bij FC Twente voorbij zien komen. En nu komt Paul van der Kraan. Van wie vooral bekend is dat hij recht heeft op AOW, hij komt Van der Veen vervangen die Velderman verving die ook weer de vervanger was van iemand die korte tijd aan het roer stond.

Van der Kraan heeft gewerkt bij RBC Roosendaal (dat niet meer bestaat), RKC (dat op sterven na dood is) FC Den Bosch (dat het opvallend goed doet dit seizen – vooral sinds Van der Kraan daar weg is…), maar ik ken hem vooral uit de tijd van Vitesse, toen hij Real Madrid nog één keer waarschuwde. Een vrindje van Ted van Leeuwen (zie foto)…

Dennis Schipper, commissaris, was erg in zijn nopjes met de komst van Van der Kraan. Schipper leidt een mooi bedrijf. Maar ook hij toont aan dat tussen succesvol ondernemen in de echte wereld en in de voetbalwereld nogal wat verschil zit. ‘We denken in hem een sterke en bindende factor tussen zowel interne als externe partijen van FC Twente gevonden te hebben. Paul gaat opereren in een complexe organisatie als FC Twente waar emotie en betrokkenheid een belangrijke plaats innemen.’

Als Schipper binnen zijn eigen bedrijf zo praat, sluiten ze hem op. FC Twente richt al haar hoop op een bejaarde die ervaring heeft opgedaan met kleine klote clubjes….

Vorige bijdrage

Bakker

Volgende bijdrage

Weer een jaar

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *