Columns/WeblogTwentesport

Bakker

Wim Hesselink was in een ver verleden sportverslaggever bij de regionale krant. Een aardige vent, inmiddels behoorlijk op leeftijd, ik leerde hem kennen toen ik in de jaren negentig ging voetballen bij Sparta Enschede. Een christelijke vereniging waar ik terecht kwam omdat Henny Ardesch mij daarvoor uitnodigde. Ik werd voorstopper in het tiende elftal met Ardesch achter mij op doel. Het tiende elftal (lager was er niet) meer zat er ook niet in voor mij, en eigenlijk was dat niveau al te veel gevraagd voor mij. Vooral dankzij Ardesch (die onmogelijke ballen tegenhield) zijn we nog een keer kampioen geweest en toen zijn we op een platte kar naar een kroeg gebracht. Ik heb als herinnering nog een shirt uit die tijd als trofee in mijn werkkamer hangen. Het is mijn enige kampioenschap ooit geweest…

In die tijd was Ab Bakker voorzitter. Een aardige man. Een vaderfiguur, een voorzitter zoals een voorzitter zou moeten zijn. Bakker is inmiddels echt heel oud. Ik ben jaren geleden nog eens bij hem op bezoek geweest. Hij vond het geweldig al die oude Sparta-mannen bij hem in het rusthuis. Ik vond het beklemmend. Na een uurtje smoesde ik mij weg.

Ik sprak later Hesselink die mij complimenteerde met mijn komst, volgens hem had Bakker het geweldig gevonden. Kom kom, ik heb niet zoveel gezegd en ik was al helemaal niet gezellig. Maar dat ik er was, vond mijn oud-voorzitter al geweldig. ‘Bel hem af en toe eens’, vroeg Hesselink mij. Tuurlijk!
Tuurlijk niet! Ik was het van plan, ik was het weer van plan en toen ik Hesselink een paar weken terug ergens tegen kwam, herinnerde hij mij aan mijn toezegging. ‘Hij vindt het zo leuk om af en toe wat van je te horen’.

Maandag om half twee wordt mijn oud-collega Rob Vorkink gecremeerd. Die vond met mij samenwerken altijd geweldig. Van mij hoefde het niet zo. We waren voornemens regelmatig koffie te drinken bij het wegrestaurant in Holten. Dat hebben we twee keer gedaan, want er kwam altijd wat tussen.

Ik ga eerst naar Rob, daarna bel ik Bakker!

Foto: http://www.wesselerbrink.com

Vorige bijdrage

Kont

Volgende bijdrage

AOW FC Twente

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *