Columns/WeblogTwentesport

Nul-Nul

Een doelpuntloos gelijkspel. Mooier kon haast niet voor de doelmannen Remco Pasveer (Vitesse) en Nick Marsman (Feyenoord) die zondag tegenover elkaar stonden. Twee zeer talentvolle keepers die geen carrière hebben gehad die bij hun kwaliteiten past. Beiden lopen ook enigszins gefrustreerd rond; Marsman (zoon van oud-speler, oud-trainer en oud-voorzitter van de belangenvereniging voor coaches Gerard) is afkomstig van Ronda Raalte, kwam in de voetbalacademie van FC Twente om klaargestoomd te worden voor het grote werk. Hij werd in 2011 derde doelman achter Nikolaj Michajlov en Sander Boschker. Om aan spelen toe te komen, stapte hij over naar Go Ahead waarmee hij promoveerde naar de eredivisie.

Terug bij FGC Twente geloofde niet iedereen in zijn kwaliteiten en een zekere Sonny Stevens werd daarom overgenomen van Volendam. Later vonden ze hem in Enschede minder dan Drommel. Zijn contract werd in 2017 niet verlengd, FC Utrecht haalde hem binnen. In de zomer van dit jaar zag Feyenoord hem als ideale derde keeper achter Vermeer en Bijlow. En toen was het zijn beurt… Hij stopte overigens afgelopen zondag een strafschop die hijzelf veroorzaakt had door tegenstander Bazoer opzichtig ondersteboven te gooien. Reactie Marsman: ‘Niet zo slim.’

Aan de overkant stond de al 36-jarige Remko Pasveer (zoon van Eddie, oud-doelman van FC Twente en De Graafschap). Remco is inmiddels vooral bekend dankzij zijn knotje; hij was van 2003 tot 2006 reservedoelman van FC Twente achter Cees Paauwe en Sander Boschker. In 2006 stapte hij over naar Heracles. Hij werd tussentijds nog verhuurd aan Go Ahead Eagles voordat PSV hem ophaalde (in 2014). Het werd verre van een kansloze exercitie, maar echt vaste eerste doelman werd hij niet in Eindhoven. Daarom koos hij in 2017 voor Vitesse.

Dan stel ik me voor dat ze gezellig na afloop bijpraten en dat Marsman aan zijn trainer Advocaat vraagt of hij met Pasveer mag meerijden naar Twente. Ik ken Advocaat niet heel goed, maar het zou mij verbazen als híj dat goed heeft gevonden.. Daarom hebben Nick en Remco afgesproken komende week gezellig een cappuccino te drinken op de Oude Markt. Om te roddelen over de club die het niet in hen zag zitten en maar ze staan nu beiden bij een Nederlandse topclub onder de lat. Lekker puhhhhhh

Vorige bijdrage

Hennie Ardesch

Volgende bijdrage

Collegae

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *