Twentesport

Dikke mensen

Quinten Stern is een sneue jongen uit Almelo. In 2012 beoefende hij nog atletiek op wereldniveau. Daarna kwam de klad erin, onder meer als gevolg van een verkeersongeluk. Ik ken Quinten Stern niet persoonlijk, en volgens mij hij mij ook niet. Maar hij heeft wel een hekel aan mij. Althans, hij heeft een hekel aan dikke mensen, lees ik overal op internet. Hij maakt dikke mensen belachelijk en aangezien ik ook een kilootje of tien, vijftien te veel meesjouw, zal hij van mij ook wel een afkeer hebben.

Quinten Stern doet mij denken aan een kind dat in zijn jeugd gepest werd om later zelf in een pestkop te veranderen. Stern is een zwarte jongen en hij zal vroeger wel regelmatig te horen hebben gekregen dat zwarte mensen lui zijn en stelen. En eerst sloeg hij terug via sportuitslagen, maar sinds hij dat fysiek niet meer kan, haalt hij zijn gram op allerlei websites. Misschien is hij boos dat zijn lichaam hem in de steek heeft gelaten en dat andere mensen zijns inziens slecht met hun lichaam omspringen.

Hij verkoopt tegenwoordig lucht zuiverende wonderlampen. Natuurlijk. Misschien kan hij zelf ook een paar teugjes nemen… En hij rommelt wat met websites via globecom.nl. Dan surft hij waarschijnlijk gezellig over het net om dan en passant dikke vrouwen als bloemetjesgordijn neer te zetten.

Ik denk dat Quinten Stern stiekem geobsedeerd is door dikke vrouwen. Hij zal daar wel over fantaseren. De grootste homovervolgvers blijken tenslotte zelf vaak homo te zijn. En ik vraag me bij zijn frustratie ook af of Stern in zijn topjaren op eerlijke wijze zo hoog heeft kunnen hardlopen. Want zou je anders nu toverlantaarns verkopen om in je onderhoud te voorzien?

Vorige bijdrage

Stand van Zaken: Roel Stad (video)

Volgende bijdrage

Stand van Zaken: Laurens Stigter (video)

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *