Columns/WeblogTwentesport

Dikken

Dit is een klotenperiode: sinterklaas, kerst, oud&nieuw, recepties, ik vind het allemaal helemaal niets. Al die oefenwedstrijden die ongeveer niets voorstellen.

En dan lees ik dat Michael Dikken en Reutum uit elkaar zijn. Ik heb het bericht drie keer gelezen. Michael Dikken is niet alleen een bijzondere man, als voetballer was ik bijkans verliefd op die man. Ik moet er geen seconde aan denken methem te vrijen, maar voor de dijen van Dikken maak ik graag een uitzondering. Dikken had mijns inziens meer potentie dan Johan Neeskens. Toch was FC Twente zijn eindstation. Perfect gebouwde voetballer, mooie, gebruinde, ongeschoren kop. Buiten het veld een leuke gozer met wie het gezellig een pilsje drinken is, binnen het veld schopt hij je met een grijns in tweeën.

In zijn eerste seizoen bij Reutum heeft hij de kerst net gehaald. Een derdeklassertje dat Dikken bedankt. Ik durf te wedden dat de halve vereniging geen idee heeft wie Dikken is en wat hij heeft gedaan. Geen idee wat Dikken nu gaat doen, ik zal hem eens bellen. Zo’n gozer moet toch moeiteloos een nieuwe club kunnen krijgen.

Ik heb er wel vertrouwen in. Ik wist ook zeker dat Peter Bosz weer aan de bak zou komen, alleen had ik niet aan Bayer Leverkussen gedacht. Bosz heeft er zelfs een club in de Premier League voor laten lopen. Zegt hij. En ik geloof hem. Na 163 dagen werd hij er bij Dortmund uitgemikt en hij wilde revanche in de Bundesliga. Hij krijgt de kans bij de club waar eerder Michels heeft gewerkt en nu Rudi Völler directeur is. Van wie de haardos na de beroemde fluim van Rijkaard alleen maar voller is geworden. Die Völler die zelfs grapjes maakte tijdens de persconferentie…
Dortmund staat nu eerste op 18 punten, maar het is nog niet gespeeld daar bij de oosterburen. Want Bosz en Krüzen krijgen Leverkussen weer aan de praat.

(Foto: Tubantia)

Vorige bijdrage

Meubeltjes

Volgende bijdrage

Locals 1903

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *