Columns/WeblogTwentesport

Locals 1903

Of ik naar de opening van de nieuwe snack- en biercounter van Supportersvereniging Locals 1903 wilde komen afgelopen zaterdag voorafgaande aan de wedstrijd Heracles tegen PEC. In de uitnodiging stond dat er ranja voor de kinderen was. Ja, dan ben ik om. Ik ben net geen lid geworden, maar het scheelde niet veel. Ranja voor de kinderen…

Ik had als fee een biertje en een broodje bal gevraagd, geen probleem, zelfs met een iets te royale klodder mayonaise. Ik was wat aan de late kant, maar ik had niets gemist, want er was verder ook geen officieel programma of het moet zijn dat bestuurslid dat Dinand ter Braak van Heracles acte de presence gaf. Dat is niet niks voor de lokale notaris, want het honk zit ten opzichte van de bestuurskamer links achteraan in het stadion, dus het was nog een hele trippel voor hem. Maar dat had hij er graag voor over, Heracles en Locals 1903 gaan hem aan echt het hart. Op zijn LinkedIn-profiel omschrijft hij zichzelf deftig als ‘Vice-Chairman – BVO Heracles Almelo’. En later in de bestuurskamer benadrukte hij een paar keer dat het initiatief ‘van de jongens zelf uitgaat’. En dat hij een goede band met de jongens heeft en dat hij onder de indruk is van hun maatschappelijke betrokkenheid, want een deel van de opbrengst van de vereniging gaat naar een goed doel.

Want Locals 1903 is politieker dan vermoedt. Het is vooral de club die aanhangers van buiten Almelo wil organiseren. En laat grote buurman die dit seizoen vooral kleine buurman is, daar nou menen het alleenrecht op te hebben. Tussen het balhappen door begreep ik wel dat de mensen die om mij heen stonden uit alle delen van de provincie en daarbuiten graag elke veertien dagen naar het Polman Stadion komen. Zelfs iemand uit Enschede, maar die zei vanaf het begin dat hij mij een lul vindt, omdat ik volgens hem voor FC Twente ben… En daar keek hij nogal dreigend bij, maar bij vertrek kreeg ik toch een hand. Dat dan weer wel.

Collin Homeijer is voorzitter, ik sprak even met hem en zijn rechterhand Jelle Hoekstra, maar die moest al vrij snel in de patatkraam bijspringen. De club bestaat officieel vanaf oktober 2017, telt nu iets meer dan 190 leden, en organiseerde recentelijk dart- en pokerwedstrijden. Niet onbelangrijk natuurlijk, maar gelukkig ook de bussen en kaarten voor uitwedstrijden…

‘Heracles leeft, ook buiten Almelo, en dat willen wij laten zien,’ zei Collin regelmatig. En of ik ook nog even wilde melden dat lid worden 25 euro per seizoen kost, maar daarvoor krijg je onder meer een polo op daarop het logo en je eigen woonplaats. Zodat je op de tribune in een oogopslag ziet waar je buurman vandaan komt. Altijd handig.
Nadat ik gedag had gezegd, liep ik langs een paar spelende kinderen. Dat deed mij aan mijn eigen jeugd bij ADO denken… Ranja voor de kinderen… En de vicevoorzitter Jelle die in geval van drukte in de snackcorner bij springt. Mijn hart hebben ze gestolen.

Vorige bijdrage

Dikken

Volgende bijdrage

FC Jordania

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *