Columns/WeblogTwentesport

Emmen

Emmen is het helemaal. Vinden ze in het westen. Nog niet zo lang geleden vonden ze FC Twente aan de andere kant van de IJssel geweldig, Heracles was ook een tijdje erg populair bij types als Hans Kraay jr.

Deze weken is Rutger Castricum vaste gast in Emmen. En ze weten aan de rand van Nederland er ook niet zo goed raad mee. De voorzitter van Emmen zei dat hij vindt dat er wel erg veel tractoren en klompen in beeld worden gebracht… Ach, erger is dat ze een niet erg sterk elftal hebben, ze hebben nogal geluk gehad in de afgelopen weken, waardoor ze er nog redelijk voor staan, maar wat ik er van zag afgelopen weekeinde in de wedstrijd thuis tegen Excelsior, zal het bestaan van Emmen op het allerhoogste voetbalniveau in Nederland niet lang duren. Wat een gepruts.

Emmen in de eredivisie… ze hebben al de mooiste dierentuin van Nederland en ze willen dus ook meedoen in de voetballerij. WKE, daar ging je vroeger met angst en beven naar toe. Maar Emmen…. Bas Sibum doet daar wat in de technische staf. Een cultheld uit Enschede…

Dick Lukkien is trainer, een man die als voetballer enkele tientallen wedstrijden voor Veendam heeft gespeeld.

Een leuk stadionnetjes, aardige mensen, niemand in paniek toen de wedstrijd tegen Excelsior in de laatste minuut werd weggegeven. Bij Excelsior deed nog een paar minuten Mounir El Hamdaoui mee. Bij Emmen niet dat soort kermisattracties.

De winnende goal in de allerlaatste minuut ontstond uit een ingooi die eigenlijk voor Emmen was en er was sprake van buitenspel. Maar het werd geaccepteerd zoals ze op het platteland alles accepteren van de heren uit de grote stad.

Volgend seizoen weer de derby Emmen-FC Twente. Ik ga kijken. Alleen jammer dat het in de keuken gebeurt…

Foto: Sportfoto-Oost

Vorige bijdrage

Meppen

Volgende bijdrage

Kont

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *