Twentesport

Fedde Zwanenburg

Het zal nooit meer worden zoals het was, dacht ik toen Fedde Zwanenburg zijn vertrek als directeur van de FBK-Games aankondigde. Maar dat dacht ik een paar jaar gelden ook toen Ab Coers vertrok. De kerkhoven liggen vol onmisbare mensen En als Jan-Arie Bijl vertrekt, zal ik het wellicht ook weer denken.
Ik zal er vandaag vrijdag 12 november niet bij kunnen zijn, bij de afscheidsreceptie van Fedde in het Rabotheater, daarom gebruik ik mijn vaste wekelijkse plekje om eens niet over voetbal te praten.

Met mannen als Coers en Zwanenburg heb ik wat, ze zijn gedreven tot over hun oren, zeiken niet waar dat volgens mij wel zou moeten. En hebben van de FBK-Games het mooiste atletiekevenement van Nederland gemaakt. Zien het niet als een klus, maar als hun roeping en daardoor werd ik wel eens nerveus van Zwanenburg bij wie het (bijvoorbeeld publicitair) nooit genoeg kon zijn. Ook bezoekt hij veel bijeenkomsten waar ik ook ben en waar veel accountmanagers gezellig bij elkaar blijven praten in plaats van de klant op te zoeken. Daar eiste Zwanenburg bijkans van mij dat ik hem aan een topondernemer voorstelde; soms irriteerde me dat, maar hij deed en doet het altijd voor het evenement. Nooit om zijn eigen zakken te vullen.

En toen ik me jaren terug kwaad maakte over het feit dat Ellen van Langen nergens op het atletiekfestival werd geerd, hebben zij de Ellen van Langen-prijs gentroduceerd voor de beste vrouwelijke prestatie van het toernooi. Ik mocht in de jury zitten, maar dat was vooral voor spek en bonen, want ik stemde toch alleen maar wat mijn idool stemde

Priv heeft Zwanenburg ook het nodige voor zijn kiezen gekregen, het zal vanmiddag ook zonder mij (of misschien juist vooral) een leuk feestje worden; voor al die bedrijven die een leuk afscheidscadeautje willen geven, heb ik een tip:  word sponsor van de FBK-Games!

Vorige bijdrage

Lebbis hekelt eeuwig graaien op kosten van anderen

Volgende bijdrage

Battumse Revue nu wel goed, maar ik mis Harm

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *