Columns/WeblogTwentesport

Fledderus

Wat goed is komt snel. Heeft Fledderus al besloten? Blijft hij bij Heracles of gaat hij naar FC Groningen? Nou ben ik niet zo gek op Groningen, maar dat heeft ook te maken met die manager Hans Nijland van wie ik geen fan ben. Maar dat hoeft ook niet, Nijland is zelf zijn grootste fan.

Ron Jans (technisch directeur) stapt (ook) op en op zijn plek zou Mark Jan Fledderus moeten komen, als ik de Groningers goed begrijp. En gelijk hebben ze. Een leuke voetballer die naar school is geweest, in het noorden (Groningen en Heerenveen), zuiden (Roda JC), westen (Telstar) en oosten (Heracles) des lands ervaring heeft opgedaan. Hij kan in hele zinnen praten, is sympathiek, naar school geweest en is een jaartje technisch manager bij Heracles (geweest). Groningen heeft in de afgelopen jaren een paar spelers weggehaald bij Heracles, heeft in potentie meer publiek en meer geld beschikbaar, maar bakt er de laatste jaren weinig van.

Ik begrijp heel goed dat ze Fledderus willen hebben. Bijkomend voordeel is dat het niveau flink stijgt met zijn komst, maar dat kan ook te maken hebben met het vertrek van Jans en Nijland, een duo dat altijd flink het noordelijk minderwaardigheidscomplex ventileerde.

Fledderus heeft al laten zien dat hij wat kan. Als ik dit schrijf, schijnt hij zijn beslissing nog niet publiek gemaakt te hebben. Als hij blijft moge de mensen bij Heracles God op hun blote knietjes danken, vertrekt hij wel, dan komt er wel weer een nieuwe. Goede mensen aantrekken is Heracles wel toevertrouwd, zo heeft het verleden geleerd.

Vorige bijdrage

Squashdochter

Volgende bijdrage

Emmen-uit, lastig

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *