Twentesport

Go Ahead

Go Ahead nu dus definitief terug naar de eerste divisie, dacht ik na het horen van het ontslag van trainer Hans de Koning. Ik zeg overigens niet dat de club het met Hans de Koning wel zou redden. Het mannetje Dennis Bekking heeft het nu voor het zeggen. Ik begrijp niet dat toppers als Decheiver en Boerebach zich door hem laten gebruiken. Of zouden die het eens zijn met het ontslag? Ik zou mijn spullen in een plastic zak bij de club hebben laten bezorgen. Ik begrijp niets meer van Go Ahead.

De club bestaat nog dankzij Hans de Vroome en Edwin Mulder was een paar jaar een keurige voorzitter, maar toen kwam Edwin Lugt. Nog voordat hij benoemd was, wist je al ‘foute boel’. De wijze waarop hij zich profileerde bij de supporters was gênant. Een baantjesjager die zich al bij veel clubs en bonden gemeld dat hij zo graag wilde. Zo’n type.

Toen de goed ingevoerde journalist Hugo Borst een filmpje maakte waarin hij zich boos maakte over het ontslag (hij noemt Bekking een engerd en sprak over een waardeloze sfeer bij de club – dat laatste klopt zeker) ging Lugt los op Twitter. Dat we goed weten dat we met de echte Lugt te maken hebben bewijst het blauwe V-tje (geverifieerd account) dat Lugt heeft laten aanbrengen. Want er zijn zoveel mensen die een nep-account in zijn naam zouden willen aanmaken.. Pfff. Daar en daar alleen dook Lugt op om zijn technisch manager te beschermen. Dat dan nog wel, maar Lugt had er natuurlijk zelf moeten gaan staan. Hij en hij alleen heeft De Koning eruit gemieterd en Bekking als een soort loopjongen naar voren geschoven.

Die Bekking heeft een jaar of zeven bij de FC Twente Voetbalacademie in diverse functies gewerkt. Maar in Tubantia kan ik weinig over hem vinden, bij het vaste duo dat FC Twente volgt is hij blijkbaar niet opgevallen. Maar goed, bij hen is wel meer niet opgevallen. Zo blijkt Patrick Kluivert in zijn tijd bij FC Twente ook op wedstrijden van FC Twente gegokt te hebben. Dat was toen niet verboden, maar de roemruchte twee journalisten is het blijkbaar ontgaan. Dat is des te opvallender als je weet dat alles en iedereen in de omgeving van de vroegere voorzitter Joop Munsterman (die nota bene Kluivert heeft binnengehaald) met de grond gelijk is gemaakt door de Twente-watchers, behalve dus Kluivert.

En toen hoorde ik dat Go Ahead Eagles Robert Maaskant heeft binnen gehaald. Ik neem alles terug. Nog zeven wedstrijden, achtereenvolgens tegen FC Twente, Feyenoord, Heracles, Willem II, FC Groningen, Ajax en Sparta. Maaskant gaat het redden, via de nacompetitie. Ik weet het zeker. Wat daar jammer aan is? Dat Bekking en Lugt gelijk krijgen..

Het mooiste nieuws deze week? Barcelona eert Johan Cruijff door het nieuwe tweede stadion naar hem te vernoemen (Estadi Johan Cruijff) en door een standbeeld te plaatsen bij Camp Nou: ‘Amsterdam eat your heart out…’

Vorige bijdrage

Paasvoetbal

Volgende bijdrage

Theo Aalbers

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *