Twentesport

Theo Aalbers

Een klein stukje in de Telegraaf over het overlijden van Theo Aalbers. Wilco van Schaik is tegenwoordig algemeen directeur van FC Utrecht en hij geeft de gebruikelijke statements, dat de club zoveel aan Aalbers te danken heeft, dat hij onverschrokken was en het hart op de tong had. Ik heb Theo Aalbers in de jaren tachtig een paar jaar meegemaakt als voorzitter van de fusieclub in het midden des lands. Van Schaik kan moeilijk melden dat Aalbers een lul was, dat was hij overigens ook niet, maar Van Schaik is nou niet een man die daar goed over kan oordelen. Een pratende pop, dat is wellicht nog de beste vergelijking voor Van Schaik die tegenwoordig vooral zegt wat Frans van Seumeren wil dat hij zegt.

Aalbers, een bankman, kon keihard zijn, vond nadrukkelijk dat wiens brood me at wiens woord men sprak, en had verder een gloeiende hekel een journalisten. Hij ontsloeg zonder veel scrupules in 1990 Cees Loffeld als trainer. Die deed het inderdaad niet goed, maar was echt een ongelooflijk aardige vent, een man die zelf ook op niveau had gespeeld, kortom, een echte Utreg-jongen. Loffeld was het jaar daarvoor weggehaald bij Elinkwijk, ook al zo’n nette topamateurclub, toentertijd onder leiding van Peter Vogelzang, de politiecommissaris die later bij de KNVB zich met supportersrellen zou bezig houden.

Maar goed, Loffeld werd bedankt, en Ab Fafie (God hebben zijn ziel…) kwam. Ik weet nog dat ik op de dag van het ontslag live voor Radio Utrecht Aalbers over dat ontslag moest interviewen. Dat was geen pretje, ook al omdat de kring heavy supporters om ons heen het eigenlijk wel eens was met het ontslag. Aalbers werd steeds bozer over mijn vragen en de groep drong steeds verder op. Maar zolang ik in ‘de lucht’ zou zijn, zouden die gasten me niets doen, vermoedde ik, dus mijn eindredacteur heeft mij later nog wel even apart genomen over een interview van ruim een kwartier.

Fafie kwam, verklootte alles was Loffeld had opgebouwd en met het meest afgrijselijke voetbal stond FC Utrecht na een paar weken ineens vierde… In die periode liep Aalbers nog wel een bij me langs… ‘Slechte zaak dat ontslag hè…’

Foto:Michael Kooren /Hollandse Hoogte

Vorige bijdrage

Go Ahead

Volgende bijdrage

John van ’t Schip

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *