Twentesport

Henk Kesler

Dat de regionale krant vervloekt wordt in Almelo, is volstrekt te begrijpen. Ik denk zelfs dat de krant Heracles intens haat: dat de club berhaupt bestaat en het zo goed doet, valt niet goed op de roodwitte burelen aan de Getfertsingel in Enschede. In de voormalige DDR werden spelers of clubs gewoon verwisseld als het zo uitkwam. Ja, die tijd was zo gek nog niet, vinden ze zo ongeveer bij Tubantia. Ik heb afgelopen week met verbazing een paar artikelen gelezen van nota bene dezelfde stukjesschrijver; eerst over de Telegraaf waarin over scheidsrechtersaanstellingen werd geouwehoerd die wel eens te nadele (voorafgaande aan de wedstrijd tegen FC Twente) van Ajax zouden kunnen zijn.

De Telegraaf zoekt spijkers op laag water en denkt dat er een complot bestaat om FC Twente landskampioen te laten worden als afscheidscadeau aan Henk Kesler, was zo ongeveer het verrassende commentaar van het regionale manneke dat zelf jarenlang zich als spreekpop van zijn vrindje Rutten opstelde. Kon hij trouwens niet mee, fijn naar het Eindhovens Dagblad, om daar zijn gejubel voort te zetten?

Een paar dagen huilt hij over de scheidsrechter die Heracles zo bevoordeeld heeft. Gek, daar hoor je hem nooit over als het om FC Twente gaat. Zelfs de FC Twente-voorzitter annex bestuursvoorzitter van Wegener wil niets met het manneke te maken hebben, ik kan me voorstellen dat ze hem in het Polman Stadion ook uitkotsen. Met pek en veren de straat op, wegwezen, met die kutkrant en al.

Ik zou het trouwens Henk Kesler erg graag gunnen om als n van zijn laatste daden als KNVB-directeur de schaal aan Sander Boschker te overhandigen. Kesler is alles wat de krant niet is: eerlijk, rechtvaardig, openhartig, spannend, nieuwswaardig. Ik denk dat Kesler erg veel voor het vaderlandse voetbal heeft betekend, ja, hij is verbaal niet altijd even zachtzinnig, maar we hebben inmiddels genoeg slijmerds en baantjesjagers rondlopen.

God, wat moesten ze huilen in Haarlem om de hardvochtigheid van de KNVB-directeur. Flikker op, met je miljoenenschuld die weer op de maatschappij afgewenteld wordt. Waarom doet Gullit bijvoorbeeld (die is daar begonnen) niet een duit in het zakje zoals Bosvelt, Overmars en Ten Cate wel gedaan hebben bij Go Ahead? Ik wacht met enige smart op de ondergang van Zwolle; fantastisch stadion, maar heel enge bestuurders. Bij mij ging de vlag uit toen Jan Everse naar Heerenveen ging nadat hij door die vuilnisbak van de leiding aldaar ook zo behandeld werd. Namens Everse: lekker ph, stelletje Zwolse onsympathieke asociale klootviolen.

Vorige bijdrage

Treurigheid met Wientjes, Van Halst en d’Hamecourt

Volgende bijdrage

Zielige gedichtjes, verloren liefdes en laatste Campert

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *