Twentesport

Heracles en FC Twente

Dat gaat lekker zo. In de competitie speelde FC Twente drie keer gelijk en Heracles verloor drie keer. En als we de laatste wedstrijden van het vorig seizoen ook in beschouwing nemen, stormt Heracles af op de topklasse. Terwijl ik zo enthousiast was voor aanvang van het seizoen, ik voorzag zelfs een top 8 – notering, goed voor de Europese play-off. Met de komst van routiniers als Zomer, Sibum en Fledderus. En dan wacht dit weekeinde Excelsior. Ik hoop voor Jan de Jonge dat hij met verzorgd spel Excelsior een poepie laat ruiken….

FC Twente had de beste trainer van het westelijk halfgrond al een tijdje in huis, hij had alleen nog geen papieren, maar daarvoor zorgde Michel Jansen. Gisteravond hoorde ik de fans schelden over en tegen Alfred Schreuder. Qarabag, zeg maar een soort Fortuna Sittard van de voorronde van de Europa League, wist in Enschede te scoren en dat was voldoende om met twee gelijke spelen door te gaan. Weg vijf miljoen euro dat de Europa League toch wel zou opleveren. In de afgelopen seizoenen reisde ik in het kielzog van FC Twente naar Spanje, Duitsland, Denemarken, Italië, Zweden en Engeland. De tripjes waren leuk en gezellig, maar qua voetbal voelde ik me altijd genaaid. Dus de tranen om het mislopen beschouw ik maar als krokodillentranen. Net zo min als ik de wissel donderdagavond in de 94ste minuut van Mokhtar niet begrijp.

Kantelt ‘zondag’ de toekomst van FC Twente? Zal Feyenoord aan de kant worden gezet en daarna twaalf wedstrijden op rij (ik noem maar wat) winnen? Of wordt het de dag van de revanche van Fred Rutten op zijn vroegere liefde? Rutten kan weer even ademhalen na de 4-3 in Rotterdam, en wil dit seizoen met Feyenoord in elk geval nog twee wedstrijden per se winnen: inderdaad, van FC Twente…

Vorige bijdrage

De ene bedelende dakloze is de andere niet, maar toch

Volgende bijdrage

Een komen en gaan van bazen bij de regionale krant

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *