Twentesport

Opgejaagd

Ik ben niet te dun en heb ook nog eens lange benen, dus voor kleding kan ik niet zomaar een kledingzaak binnen lopen. Laat staan voor speciale motorkleding. Ik heb ooit gewerkt bij kopbladen van de Haagsche Courant en herinner me Maximaat in Poeldijk in het Westland. Daar kocht ik onlangs een nieuwe motorbroek, de eigenaar die mijn schaamte terzijde schoof met de opmerking dat mijn maat ongeveer de kindermaat van zijn assortiment was. ‘Jij zit tegenwoordig toch in het oosten?’ Hij liet me een busje zien op speelgoedformaat waarop ‘Heracles’ was gedrukt. Die had hij jaren geleden eens gekregen, vertelde hij.

De voorzitter van Heracles wilde het busje wel hebben, liet hij weten toen ik hem het verhaal vertelde. Ik kreeg van hem slippers met kunstgrasinlegzolen van hoofdsponsor TenCate. ‘Ik loop nooit op slippers’, zei Smit. Ik wel, op die heerlijke dingen van Adidas. Ik heb met de grasslippers geoefend, maar het loopt nog niet heel lekker.

Bij de uitruil der dingen liet Smit mij de verbouwing van het stadion zien. Ik houd van niet van verbouwingen, heb er zelf net iets te veel meegemaakt. ‘Het wordt eerst slechter voordat het beter wordt’, is het adagium. Rot op, vrij naar Anouk. Ik heb een paar verbouwingen meegemaakt en als je maanden later je smoking voor het kerstdiner zocht, bleek het pak bedorven door het gruis dat overal in gaat zitten.

Ik zag in het stadion een vrouwelijke uitvoerder, een zeker Karin. Een vrouwelijke uitvoerder bij Heracles waar de spelers op het hoofdveld trainen en de voorzitter zijn ei nog niet kan vinden. Daar kan ik dan van genieten….

Je moet Smit deze dagen voorstellen als een opgejaagd konijn in zijn eigen organisatie. Voor een kop koffie wordt de chef van de administratie opgetrommeld: ‘Weet jij hoe dat ding werkt?’

Jan Smit moest van de week met zijn spelers in conclaaf over de wedstrijdpremies. Als aan Jan Smit om geld gevraagd wordt, wordt hij chagrijnig en humoristisch tegelijkertijd. ‘Haal een metselaar voor de groep’, zei ik grijnzend, die krijgt ook geen bonus als hij een muurtje goed bouwt. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het serieus overwoog. Ik ben benieuwd of het gebeurd is en hoeveel premies worden uitgedeeld. ‘Als ze nou Europees voetbal halen, ja, dan zou een vette bonus op zijn plaats zijn. Maar waarom zou ik bonussen uitkeren als ze bij wijze van spreken degraderen?’
Willen spelers, stafleden of anderen die bij die bijeenkomst geweest zijn aub op deze pagina reageren. Ik ben razend benieuwd hoe dat kringgesprek van de week is verlopen….

Vorige bijdrage

Stand van Zaken: Luuk Stoker (video)

Volgende bijdrage

Deventer Boekenmarkt 2014 (video)

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *