Twentesport

Ramon Zomer, dat is mijn idool

Ik ben wel klaar met dit WK: Nederland-Spanje 5-1, Brazilië-Duitsland 7-1, ik zal wel iets gemist hebben de laatste jaren, maar het slaat nergens op. Nederland-Costa Rica 0-0, rot op. Met mijn vrienden van Sparta Enschede 8 waren strafschoppen niet nodig geweest. Ik ben halverwege afgehaakt en ik hoor ook niet tot dat miljoenenpubliek dat zaterdag naar de troostfinale gaat kijken. Alleen de naam al, troostfinale. Troostmeisjes kenden we helaas al…

Nee, ik heb vooral weer zin in de competitie. Tadic viel mijns inziens tegen dit seizoen, Koeman neemt hem mee, voor de hoofdprijs. Rosales, ik heb hem altijd een miskoop gevonden, weg naar Malaga. Perfect. Ik hoop dat Luc Castaignos nog voor een prettig bedrag wordt weggebracht.

En ik ben enthousiast over Heracles. Het grootste cadeau dat je voorzitter Smit kan bezorgen is Europees voetbal. Ik denk dat de club heel goed ingekocht heeft. Ik ben fan van Cziommer en Bruns, die krijgen nu gezelschap van Fledderus en Ramon Zomer, en dat is mijn idool, dat is zo’n leuke gozer. Altijd ondergewaardeerd. En een goede voetballer. Sibum kreeg nog een contract, veel oudere ervaren spelers dus die niet voor een fiets en een glas melk komen. Directeur Nico-Jan Hoogma hoopt wel op het linker rijtje. Ik ook. Met Schenkeveld, Te Wierik, Rienstra, dat wordt een fijn seizoen.

Ik ga regelmatig bij FC Twente en Heracles kijken, een vriend van mij is fan is tot zijn teennagels van FC Twente en die krijg ik dus niet mee naar Almelo. ‘Leuk man, je ouwe vrienden Hoogma, en nu Zomer, je hebt ooit voor hen staan juichen’. Uit wraak kreeg ik onlangs een setje Heracles-pennen (met bal als drukknop) en een zwarte mok cadeau. ‘Want in die pyjama pas jij toch niet’. Ik gooi zaterdag een cd bij hem in de bus met het interview dat ik met Zomer zaterdagochtend bij Radio Oost (Het Ochtendhumeur tussen 9 en 10 uur) heb.

Vorige bijdrage

de Tour de France

Volgende bijdrage

Het verhevene van linkse activisten is beangstigend

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *