Twentesport

Te dik

Ik baal ervan, maar lig er ook niet echt wakker van: ik sjouw een paar kilootjes overgewicht mee. Ik houd van lekker eten, ook op de meest onzalige tijden van de dag (nacht dus) en in een lekker biertje of glaasje wijn spuug ik ook niet. Ik fiets gemiddeld één keer per week met een paar vrienden, met een ander heb ik een halfzachte vaste afspraak om op maandag en vrijdag te spinnen, maar daar moest ik me de laatste keer voorstellen, omdat ik zo’n maand of drie helemaal niet was komen opdagen. Ze stuurden me van Life (Hengelo) zelfs een mail, bij mijn weten betaal ik netjes maandelijks een zeer behoorlijk bedrag aan contributie, dus enige coulance zou zijn op zijn plaats zijn. En het voetbalseizoen naakt weer, ik kreeg de indeling voor het nieuwe seizoen van de week doorgemaild, maar ik moet het niet van mijn snelheid hebben op zaterdagmiddag. Ook niet van mijn tactiek en techniek overigens.
Weet je wat goed helpt? Liefdesverdriet weet ik uit ervaring.

Ik las op www.wondervol.nl een mooie blog over overgewicht bij voetballers. Ik ben een gemankeerde sporter. Ik droomde ooit een topvoetballer te worden. Het werd derdeklasse dinsdagmiddag onderafdeling. Ik mag er over schrijven, ik mag beroepshalve met voetballers praten. En ik begrijp er dus geen reet van als die geluksvogels niet alles doen voor hun werk, hun club en de supporters. Nou ben ik geen hartstochtelijk fan (zie eerdere column) van Nico Dijkshoorn, maar hij verwoordde onlangs in VI keurig (ook) mijn mening over Theo Janssen.

En ik erger me aan al die stumpers die veel te zwaar van vakantie terugkomen. Stort dan ook die dertig mille (of –veel- meer) even terug die de club maandelijks netjes overmaakt. Beetje lopen, niet alleen maar patat en frikadellen. En niet elke avond straalbezopen in de zomer. God, wat een zwaar leven.
Of dat gedonder nu met spelers die nog  op een transfer hopen en daarom de Europacupwedstrijden niet meespelen. Ik weet wel, daar werkt de club (veelal) ook aan mee.

Die site www.wondervol.nl spreekt mij overigens zeer aan. Ik val niet op dikke vrouwen, maar ik vind al die spichtige spelersvrouwen altijd erg vermakelijk. Voetballers schijnen het maar op één type vrouw te kunnen die zo ongeveer inwisselbaar zijn. En dat schijnt ook regelmatig te gebeuren, hoor ik links en rechts.

Vorige bijdrage

Robben

Volgende bijdrage

Succes

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *