Twentesport

Verbeek-bashen

Ach, ach, ach, het Verbeek-bashen is volop bezig. Het mannetje van de regionale krant spuwt al tijden zijn gal, inmiddels heeft zijn collega en mijn goede vrind Gerben Kuitert zich bij hem gevoegd, lees ik op Twitter. En als zelfs op het door mij zeer gekoesterde Twentesport Peter Bonder begint te zeiken over Verbeek, wordt het tijd voor een tegengeluid.

Is er een trainer te vinden die in de hel van Twente, zoals Vak P zeker nu volstrekt terecht zingt, die wel orde kan scheppen? Een man die die kneuzen wel aan het voetballen krijgt? Nee, natuurlijk niet. De zelfbenoemde plaatsvervanger van God schreef onder pseudoniem De Volger in de regionale column een paar jaar geleden John van ’t Schip de vernieling in. Tot op de dag van vandaag pronkt hij met die scalp. Van ’t Schip won overigens afgelopen weekeinde met Zwolle wel weer gewoon en staat nu vierde, drie punten los van Feyenoord. Ik meld het maar even. Goed dat die Godenzoon met pek en veren Twente is uitgeflikkerd onder leiding van een krant die tachtig jaar geleden ook al zo’n goede naam had in dat soort werk.

Verbeek zegt te veel, is te eerlijk. Gaat voor niemand opzij. Bij Heerenveen was het Riemer van der Velde die hem af en toe terzijde nam en bij Heracles waren het Jan Smit en Nico-Jan Hoogma naar wie hij luisterde.

Naar wie zou hij in Godsnaam moeten luisteren bij FC Twente? Naar Jan van Halst? Die dekt hem alleen omdat hij weet dat bij ontslag het ook einde-oefening voor hem is. Overigens gaat Verbeek er wel snel uit. Want om met deze selectie punten te pakken, daar zou Maradonna met Van Gaal en Pele aan zijn zijde een hele kluif hebben. En de verrotte sinaasappelen in de kist die FC Twente heet hebben inmiddels vrijwel de hele kist besmet.

Bij spelers, technische staf en de rest van het volk dat in de Grolsch-Veste zetelt, is er bijna niemand meer te vinden die positief praat over Verbeek.

Ik zou zeggen, als ik Verbeek was, geef me mijn geld mee en heel fijn de tering allemaal. En het volgertje grijnst, wéer een ontslag… Vol leedvermaak de eerste divisie in.

Vorige bijdrage

Jan Torny enthousiast: mijn beste deal ooit

Volgende bijdrage

Sven en John

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *