Columns/WeblogTwentesport

Sven en John

Mijn hemel, nog een hele week schaatsen, skiën, bobsleen. Dagenlang gaat het nog over hoe Sven Kramer die tien kilometer zou winnen, maar niet won. Over die twee gasten die naar Parijs zouden gaan, maar niet gingen – dat niveau… Het zou een eitje worden. Lubbers’ overlijden sneeuwde onder. Natuurlijk, drie kabinetten geleid, maar Sven faalde opnieuw. Opzichtig. Halbe Zijlstra loog zich naar de uitgang. Dat is niet fijn, maar hij zal wel weer ergens opduiken, vermoed ik. Toch ging het eigenlijk alleen maar over Kramer, Bloemen en Knegt.

En over John. Ik weet niet of ik verbaasd was toen bekend werd dat John Stegeman vertrekt bij Heracles. Het was een kort bericht in de meeste kranten, die vooral schreven dat onze koning zo leuk met de sporters is. Een paar uur na het nieuws dat hij Heracles gaat verlaten werd Stegeman al gebeld door zijn oude club Go Ahead. Mooi! Hoeft hij ook niet te verhuizen. En hij kent de club (als speler). Toch adviseer ik hem vooral niet naar Deventer te gaan. Dan komt hij nooit meer uit het kringetje met AGOVV. Stegeman werkt al vanaf 2008 bij Heracles, dat is veel te lang, dan hoor je bij de inboedel. ‘Hee John, jij ook een pilsje’, gilt de materiaalman bij wijze van spreken.

Tot de zomer moet Stegeman nog even knallen, maar de spelers weten dat hij vertrekt, dus die nemen hem vanaf nu niet meer serieus. Desnoods de jeugd opstellen, maar je niet laten piepelen door dat volk. Hij kan niet meer terugvallen op Hoogma en Smit, maar de nieuwe directeur Rob Toussaint (over wie trouwens nog niet eens een pagina in Wikipedia is aangemaakt; dan tel je dus echt niet mee…) kan nu meteen laten zien dat hij echt wel weet hoe de voetballerij werkt.

Stegeman moet hopen op een goede club. Hij kan volgens mij best wel wat. Oud-speler Cees Loffeld promoveerde als trainer van Elinkwijk naar Utrecht, werd daar ontslagen en kwam nooit meer aan de bak bij een club in de ere- of eerste divisie. Daar moet Stegeman een beetje voor uitkijken, zeker als hij toch weer naar het oude vertrouwde Deventer gaat. Naar een club met heel veel fraai verleden maar praktisch zonder toekomst…

Vorige bijdrage

Verbeek-bashen

Volgende bijdrage

Voor den Drommel

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *