Twentevisie Jaargang 11, 1999

Marc Tuitert Sporttalent 1999

De EDON ondersteunt sporttalent in samenwerking met de Olympische Steunpunten Twente, Noord Nederland en Zwolle/Flevoland. Samen trachten zij een impuls te geven aan de ontwikkeling van de jeugdatletiek, in mei nog resulterend in een clinic aan de vooravond van de APM. Goede leermeesters zijn in deze ondersteuning van essentieel belang. Om die reden stond het ontplooien van talent onder leiding van kundige trainers en coaches centraal tijdens het tweede EDON Topsportcongres, dat op 27 oktober in Zwolle heeft plaatsgevonden.

Tijdens deze bijeenkomst spraken Geert Slot (NOC*NSF), Jan de Kok (KNSB), Henk Heising (SC Heerenveen) en Herman Snoeijink (KNWU) over het thema ‘het herkennen en begeleiden van de toppers van morgen’. Ruim 100 trainers en coaches uit de vier noordelijke provincies volgden dit programma.

Verder stonden de verkiezing van de EDON Topcoach 1999 en het EDON Sporttalent 1999 op het programma. In totaal waren negen talenten en drie coaches genomineerd; door het Olympisch Steunpunt Twente waren naar voren geschoven schaatser Marc Tuitert uit Holten, zwemster Hinkelien Schreuder uit Goor en badmintonspeler Eric Pang uit Deventer. Voor de jury (Gerard Nijboer, Diemer Wolting, Jan Willem Hidskes en Piet Brouwer) waren de drie wereldrecords van Marc Tuitert van doorslaggevend belang! Hij ontving uit handen van EDON directielid Geert Bult een cheque ter waarde van ƒ 5000,- die hij in overleg met het Olympisch Steunpunt Twente zal besteden aan zijn sportieve carrière.

De Denekamper zwemtrainer Jeroen Rademaker moest het in de verkiezing opnemen tegen Wim Mossel (karate) en Jur Raatjes (judo). Raatjes werd in deze verkiezing gekozen tot EDON Topcoach 1999, de jury was zeer onder de indruk van de lijst van judoka’s die dankzij zijn ondersteuning zijn uitgegroeid tot wereldtoppers. Jeroen Rademaker trainde onder anderen bij Arke de Dinkel Kirsten Vlieghuis, Johan Kenkhuis en Joris Keizer bij hem.

Vorige bijdrage

Dameswaterpoloteam uitgestippeld naar Olympische Spelen

Volgende bijdrage

Commentaar: Te weinig bedrijventerrein in Twente

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *