Twentevisie Jaargang 16, 2004

Oké-groep gespecialiseerd in flexibele dienstverlening

Groei dankzij uitzendwerk

Lourus Schrier in hal van Oké Electronics. “Niet op een A-locatie, wij hebben geen zin in al die mensen die door het UWV verplicht worden te solliciteren.”
Sommige bedrijven lukt het gewoon om tegen de stroom in te roeien. Bij het grote publiek is de Oké-groep in Almelo misschien onbekend, de lange lijst van tientallen imponerende opdrachtgevers (van DSM tot Corus en van Stork tot FC Twente) beslist niet. De Oké-groep (met onder meer Oké-Electronics en Oké-Services) is de recessie ten spijt vooral gegroeid dankzij flexibilisering via het eigen uitzendbureau KeyTech Personele Diensten.

Al een jaar of vijf geleden, toen alleen een vermelding in het telefoonboek al klanten en omzet opleverde, zag de Oké-groep dat de bomen niet eindeloos tot de hemel zouden groeien en dat flexibiliteit gewenst was. “Met het servicebedrijf zijn wij gespecialiseerd in reiniging en onderhoud en dan vooral buiten de productie-uren. En dan komt het regelmatig voor dat de klant aan ons vraagt om tijdelijk een paar monteurs, lassers of frezers. Die haalden we dan via een ander bedrijf. Toen is het idee ontstaan om zelf een uitzendbureau, een bedrijf in pay-rolling op te zetten. Ook al omdat we tegen onze klanten zeggen dat ze flexibel moeten zijn, willen we dat zelf uitdragen,” vertelt commercieel directeur Lourus Schrier (44). Schrier zelf werkt pas 2,5 jaar bij de Oké-groep. Daarvoor werkte hij onder meer als commercieel manager bij het opinieweekblad De Roskam en in een gelijke functie een aantal jaren bij de Ambulancedienst AAD en bij kunststoffenbedrijf Otto Wolff.

‘Er is bij wijze van spreken geen fabriek in Nederland waar we de machines niet reinigen’

Nedap, Nedtrain

Het uitzendbureau zit op het bedrijventerrein Twentepoort West in Almelo. Letterlijk driehoog voor. “Niet echt een zichtlocatie, dat klopt,” grijnst Schrier. “Maar dat is omdat we niet overlopen willen worden door al die mensen die van de UWV verplicht worden om te solliciteren. En onze klanten vinden ons toch wel, vooral via de telefoon, fax en e-mail en via mond op mond-reclame.” Bij de bedrijven van de Oké-groep werken ‘slechts’ 43 mensen. Maar via uitzendbedrijf KeyTech worden dagelijks zo’n 220 mensen naar de klanten gestuurd. En die klanten zijn het visitekaartje. “We werken veel in de offshore, via de Vos Groep, voor Nedap doen we heel veel assemblage, voor de NS reparatie van elektronische componenten en je kunt bij wijze van spreken geen fabriek in Nederland opnoemen waar machines staan waar we niet werken en reinigen.”

Sets

Sets High Techn Electrics in Hengelo heeft zich al in 1988 losgeweekt van toen nog Holec. Sinds een jaar of vijf is het bedrijf voor tweederde in handen van de Oké-groep en het resterende deel is in handen van twee medewerkers en Schrier die zich (naast grootaandeelhouders Henk Nijdam en Hans Kok) ook bij de groep heeft kunnen inkopen. “Het bedrijf past naadloos bij ons eigen bedrijf Electronics waar we ook met noodstroomvoorzieningen werken.” De Okégroep heeft in 2003 een omzet behaald van ongeveer 15 miljoen euro.

Vorige bijdrage

MediaMarkt met agressieve reclame van niets

Volgende bijdrage

Henk Westbroek en Peter Zeylmaker vinden elkaar bij uitzending Radio Oost

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *