Twentevisie Jaargang 17, 2005

Maikel Assink: ‘Ik wil met plezier werken en op een hoog niveau’

Ondernemende kapper

Maikel Assink aan de slag met Kim Kötter.
De beste kapper van Overijssel woont in Hengelo; het is de 30-jarige Maikel Assink die pas vorig jaar de twee winkels van zijn ouders overnam (vanaf 1969), maar vol plannen en ideeën zit. Een enthousiaste MKB’er. Op een beurs hoorde hij dat ‘Madam & Monsieur Coiffure’ in Enschede te koop stond en die nam hij en passant ook over. Hij wil graag doorgroeien, maar niet uitsluitend door overnames, de tekeningen voor een verbouwing van één zijn zaken liggen klaar. “Ik wil met plezier werken en op een hoog niveau.”

De kappersbranche heeft een niet al te best imago. Medewerkers zouden voordat ze in vaste dienst moeten worden genomen er weer uitgezet worden, lange dagen maken en de arbeidsomstandigheden zijn ook niet altijd even best. Assink kent de verhalen. “Ik werk precies tegengesteld. Ik wil goede mensen om me heen hebben waar ik veel tijd en geld insteek. Die ga ik niet om het jaar ontslaan voor een nieuwe lichting kapsters. Een van onze kapsters werkt hier al twaalf jaar. Veel klanten willen juist graag door een vaste kapster geholpen worden. Daarom ben ik ook niet de goedkoopste. Ik weet van concurrenten waar je al voor vijftien euro geknipt wordt. Bij ons begint het vanaf 28 euro.”
Veel van de 23 medewerkers krijgen binnenkort weer een cursus techniek in haarkleur.

Bedrijfsfilosofie

Hij kreeg onlangs de Coiffure Award 2005. Voor wat het waard is, want de beoordeling wordt gedaan vanaf een foto waarbij niet alleen het haar, maar ook de make-up en de kleding worden beoordeeld. De jury heeft Assink dus niet zelf aan het werk gezien. En voor de interessante bedrijfsfilosofie van Assink had de jury al helemaal geen interesse. Maar goed, bij 2492 inzendingen en dan als derde van Nederland en eerste van Overijssel uit de bus komen, is desalniettemin geen sinecure.

De buitengewoon sexy dame (op de winnende foto) die Assink geknipt heeft en aan wie hij dus deels zijn uitverkiezing te danken heeft is zijn eigen vrouw Judith.

Miss Overijssel

Het duo heeft onlangs een Metamorfoseproject opgezet. Waarbij klanten advies kunnen krijgen (op een soort Tupperware-party), maar ze kunnen ook volledig geknipt worden, een schoonheidsbehandeling ondergaan en advies krijgen (de stad in) bij de aanschaf van kleding. Dat is allemaal begonnen toen Kim Kötter (de schoonheidsprinses uit Losser) ooit bij Assink kwam binnenwandelen met het verzoek mee te werken aan haar pagina in Tubantia. Kötter vult af en toe een pagina in de regionale krant over alles wat mooie mensen zou kunnen interesseren onder de voorwaarde dat ze zelf voor de broodnodige advertenties zorgt.

Het klikte tussen Kötter en Assink, die nu de vaste kapper is van Kötter, maar ook tijdens de Miss Overijssel-verkiezing alle modellen kapte. Judith zat onder anderen in de jury.

Het winnende kapsel; het model is Maikels vrouw Judith.

Vorige bijdrage

Fransen zien steeds minder redenen om het dure Thales overeind te houden

Volgende bijdrage

Hans Siers is voor zichzelf begonnen: ‘Als hulpje van de directeur’

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *