Twentevisie Jaargang 24, 2012

Commentaar: Goeie komen nu boven…

Ik ben goed begonnen door weinig nieuwjaarsbijeenkomsten bij te wonen; veel organisaties sturen onder embargo de speeches van hun voorzitter zodat de media daar goed uit kunnen citeren en ook lezen hoe goed en geestig de voorman is. Zonder uitzondering zijn ze negatief gestemd. En nooit hun schuld, maar altijd van de overheid, banken…Daarom nu een ander geluid: deze crisis en dit kabinet brengen Nederland verder! Er komt definitief een einde aan het pamperen. Minister Kamp is de goede man op de goede plaats: streng maar rechtvaardig. Ziek of echt geen werk: uitkering! Lapzwansen worden onder vuur genomen.

Deze crisis en dit kabinet brengen Nederland verder!

Al die subsidieverslindende organisaties van culturele instellingen tot economieversterkende clubs worden tegen het licht gehouden. Weg met Oost NV, weg met de Kamer van Koophandel (leve een landelijk digitaal handelsregister). Clubs als IKT en VNO-NCW bestaan bij de gratie van het lidmaatschapsgeld van ondernemers; als die geen lid meer willen zijn, dan gaat zo’n club vanzelf ten onder. Het bedrijf Wildkamp wordt in deze uitgave op fraaie wijze door Martin Steenbeeke geportretteerd. Een bedrijf dat wellicht profiteert van de crisis (repareren in plaats van nieuw kopen…) maar dat ook tegen de mensen heeft gezegd: ‘harder werken’. En wat dacht u van het bedrijf De Buren, bedacht door Robin Dragstra. Typisch zo’n voorbeeld waarvan iedereen zegt: ‘had ik ook kunnen bedenken’. Maar dan wel zonder subsidie… De BKR heeft de kunstenaarsscene ook geen goed gedaan. Ik zeg wel eens gekscherend tegen mijn beurscommentator, ‘als je het zo goed weet, waarom ben je dan niet zo rijk als Dik Wessels?’ En tegen al die ‘belangrijke’ mensen van die innovatieclubjes: wat hebben jullie zelf ooit gepresteerd? Ooit ondernemer geweest? Ooit zelf risico gelopen? Man, je betaalt zelden je eigen lunch… In 2012 zullen we in Twentevisie bedrijven en ondernemers aan het woord laten die tegen de stroom in ondernemen. Nu pas zullen de goeie komen bovendrijven…

Vorige bijdrage

Bert Nijboer pleit voor samenwerking met Cogas

Volgende bijdrage

Rutte in Twente een wonderkind en voor niemand bang

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *