Roskam Moordkuil Jaargang 05, 1999

Marijke van Hees is flets

Natuurlijk is Marijke van Hees flets, zoals de Volkskrant schreef. Als raadslid in Enschede en als directeur van de Arbeidsvoorzieningen kent ze ongetwijfeld haar dossiers en levert ze wezenlijke bijdragen aan de discussies: saaier kan ze niet gekwalificeerd worden. Als ze niet achter het voorzitterschap had aangehold, had niemand haar in Twente gekend.

Maar daar gaat het niet om. De communistische partij in Moskou wordt minder arrogant en dogmatisch geregeerd dan de PvdA vanuit Amsterdam: het centrum van de wereld. Het CDA was in zijn hoogtijd minder zelfingenomen dan die salonsocialisten nu. Ze winnen teveel en ze denken dat die recordzetels aan hen te danken zijn.

Van Hees heeft geen eerlijke kans tegen die randstedelijke haaien. Voor deze baan is ze te bleu, te naïef. In het Vlugschrift, dat zaterdag na het congres per e-mail werd verspreid, stonden uitsluitend reacties die aangaven waarom de uitslag slecht is voor de partij. Er kon nog net een felicitatie af. Een Friese baron gaf na afloop een stemverklaring: ‘Mijn hart ligt bij Van Bruggen en Booij, maar mijn verstand zegt Van Hees’. Ja, en mijn hart zegt: ‘Het is weliswaar een mens, maar mijn verstand zegt geef Friesland terug aan de zee’. Blijf lekker op je terp, lafaard.’

Melkert, de keer op keer door de mand gevallen voormalige vakbondstrut van een Adelmund die echt niets kan, ja zelfs Kok in bedekte bewoordingen, zij allen lieten blijken dat ze hun stem aan de Amsterdamse yuppies hadden gegeven. Van Hees zou hooguit een piepklein kansje hebben als ze naar Amsterdam zou verkassen en zich zou invechten. En inslijmen bij dat enge volk. Maar dan nog. Want professor Booij en die vissenkop van een Van Bruggen (ik ben geen Adonis, dat weet ik ook wel, maar die Van Bruggen is met zijn 30 jaar nu al enger dan Doctor Van Leeuwen met prutgriep) zijn zagers van het engste soort. En ze hebben vanaf nu de hele dag niets anders meer te doen.

Het wordt niets met Van Hees. De afdeling Enschede van de PvdA heeft heel lief een Marijke-pagina gemaakt. Op de openingspagina staat de bekende foto waarop zij leunend tegen een muur wacht. Een dodelijk plaatje, ze staat daar met de armen over elkaar, niets ondernemend, niets geils, niets arrogant. Helemaal niets. Maar zij heeft nu al laten zien dat de PvdA verrot is. Dat niet-Amsterdammers niets te zoeken hebben bij deze omhooggevallen bende zakkenvullers;.

Dat heeft Marijke helemaal in haar uppie laten zien. Treed nu terug! Blijf in de raad, stel je verkiesbaar over vier jaar voor de Provinciale Staten en je wordt direct gedeputeerde.

Maar je zal het wel weer beter weten.

Vaarwel.

Vorige bijdrage

Rob Wissink

Volgende bijdrage

Nummer 9: Het Twentse huftertje is 22 jaar geworden

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *