Roskam Moordkuil Jaargang 06, 2000

Nummer 20

Enschede brandt. FC Twente voetbalt. De voorzitter heeft met de hele wereld overlegt.
En ze hebben besloten lekker te gaan ballen. Er wordt gezocht in het centrum naar stoffelijke resten, er zijn honderden vermisten.

De voorzitter juicht op de eretribune omdat Scott Booth de gelijkmaker aantekent. En stiekem hoopt de voorzitter op nog een treffer.
Dan kan hij mooi de overwinning opdragen aan de slachtoffers: daklozen moeten in de Diekmanhal een beetje inschikken, dan had FC Twente ’s avonds het feestje kunnen vieren. En lekker volgend jaar Europa in.

Rutten wil niet met mij praten omdat ik jaren geleden Oude Kamphuis kapittelde. Ik wil nooit meer met Rutten praten. Omhooggevallen kuttrainer. Op het opstellingenblaadje krabbelt hij een statement dat hij na afloop voorleest. De lul. Kan blijkbaar niets uit zijn hoofd. Mensen vechten voor hun leven in ziekenhuizen, op het Rotterdamse veld jaagt Rutten zijn mannen naar een topprestatie.

De voetballer Eric ten Hag liet ons Jan van Halst vergeten, maar als mens heeft hij nog heel veel te leren. Van Halst was gewoon van het veld gelopen toen die fijne Rotterdamse aanhang tijdens de minuut stilte vuurwerkgeluiden nabootste.
Waarom, Eric, waarom stapte je het veld niet af? Dat je trainer een onnozele hals, een vent zonder kloten is, wisten we eigenlijk al. Dat de technisch directeur een gladde rat is die als hoofdtaak heeft de voorzitter naar de mond te praten en heel jonge meisjes het hof te maken, was ook bekend. Maar jij, Eric, waarom ondernam jij niets?

Herman Wessels heeft overlegd. De zak. Herman Wessels had gewoon een fax naar Zeist en Rotterdam moeten sturen: wij komen niet! Wij hebben wel wat anders aan ons hoofd. Maar Wessels is een topvoorzitter in goede tijden; bloemetjes uitreiken, lekker speechen na de zoveelste overwinning. Wessels was vooraf bang dat hij niet voor deze taak in de wieg zou zijn gelegd. Zijn angst blijkt gegrond, zijn geilheid blokkeert nu zijn vertrek: hij wil nooit meer weg uit de schijnwerper van de televisie.

Wessels, treed af! Rot op. In godsnaam. Ik weet het, Mekkelholt was maar een arbeiderswijkje, ik ben benieuwd of de wedstrijd ook gespeeld was als Stokhorst getroffen was, hoewel het gemeentebestuur daar nooit van zijn leven toestemming had gegeven voor een vuurwerkopslagplaats (want daar wonen ze zelf).
Twee broers: de ene geeft vijf miljoen voor de nabestaanden en belt hoogstpersoonlijk andere ondernemers om ook te geven.
De andere durft nog niet eens een wedstrijdje af te gelasten.

FC Twente, ik kots van je!!!!

Vorige bijdrage

APM heeft wind in de rug

Volgende bijdrage

Commentaar: Vuurwerkramp nieuwe impuls voor Enschede

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *