Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 18

Wat is een goede naam waard?

Voor Dik Wessels 20 miljoen. Vind ik een hoop geld. Van een fractie van dat geld kan ik de rest van mijn leven goed rondkomen. Nou weet ik wel dat voor hem 20 miljoen is als tweeduizend gulden voor mij, maar van 20 miljoen kan je toch een hoop leuke dingen doen in plaats van verliezen aftrekken bij de exploitatie van het uitgangscentrum Miracle Planet bij station Drienerlo in Enschede. Nog een paar van dat soort zeperds en Wessels tuimelt zo uit de top vijf van het Quote-rijtje.

Wordt Wessels op zijn oude dag een naïeve, goedgelovige zakenman die zich door de eerste de beste minkukel in de luren laat leggen? Het bouwconcern Volker Wessels Stevin en projectontwikkeling Lohuis bouwde in ‘98/’99 in opdracht van een aantal exploitanten Miracle Planet, het was vanaf het begin een fiasco en deze week viel definitief het doek.

Al vorig jaar stak Wessels er vele miljoenen in om de tent voor een paar maandjes open te houden. En toen bleek ook dat het hele concept niet deugde. Miracle Planet in zijn huidige vorm zou nooit winst maken.

Als Wessels gewoon eens met die Lohuis was gaan eten, had hij exact geweten wat voor vlees hij in de kuip had. Nu kwam hij er pas achter bij de oplevering. Beetje laat.

Tuurlijk, Wessels doet achter de schermen een heleboel voor Twente. Is socialer dan veel mensen denken. Doet een hoop voor FC Twente, maar is niet te beroerd om Vitesse uit de stront te helpen.

Business is business, as usual.

De heren Lohuis en Kuipers (exploitanten van het eerste uur) gebruikten de naam van Wessels te pas en te onpas voor financiering en om goodwill te kweken. Dat moet Wessels toch geweten hebben. En heeft hij zelf niet een aantal beleggers warm gemaakt om te investeren in het uitgaanscentrum.

En was dat niet vooral de reden dat hij zich moreel verantwoordelijk voelde en zich genoodzaakt zag de helpende hand toe te steken?

Lohuis en Kuipers willen of mogen niets zeggen. Wessels zit zelf in Rome, zijn schoonzoon en directeur Holterman van investeringsmaatschappij Reggeborgh is niet zo\’n horecaman (om te investeren dan) en zag maandelijks anderhalf miljoen wegstromen. Op de verjaardagen zal er over weinigs anders meer gesproken zijn.

Jan Mans is deze week op reis. Goh! Zijn oude leventje weer opgepakt? Er staan alleen maar een prestigieuze hallen leeg en onbenut in Enschede vanaf afgelopen woensdag. Het business en sciencepark is vol, de UT moet van ellende op eigen terrein gaan bouwen. Afschuwelijke lege hallen. Geel. Paars. Wat kan je daar nou nog mee?

Vorige bijdrage

De OAD wordt niet verkocht!

Volgende bijdrage

Nummer 19

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *