Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 19

De Euregio Open is ten onder. U kent het niet, niemand kent het en daarom is het gelukkig ook ten onder gegaan.

Het was het ABN-AMRO-toernooi in Losser. In het klein en tien keer zo erg. Mensen zonder kennis, zonder smaak, maar met te veel geld. Dat loopt natuurlijk fout. Er kwam geen hond, ja, dat mokkel van de directeur mocht dankzij de sponsorbijdrage die haar man uitschreef een uurtje met Tom Okker tennissen. Dat niveau.

Tom Okker zit tegenwoordig in kunst. Tom Okker is een onaardige, norse man die in een split second ontdooit als hij geld aan je kan verdienen. Dus paste hij goed in Losser waar allemaal van die nagemaakten rondliepen. Met een begroting van om en nabij een half miljoen. Daar kan je bijkans twee Challengers van organiseren. Maar dat willen die sukkels niet, “want op onbekende toptennissers zit het publiek niet te wachten”, zei organisator Roeleveen een paar jaar geleden tegen mij in een interview.

Alle poen ging naar het ouwe-lullentoernooi met Okker en McNamara. Als ik een ouwe vent wil zien, ga ik wel naar een bejaardentehuis. Of naar het bestuur van de Industriële Kring Twente.

Het eigenlijke toernooi werd op het bijveld letterlijk aan de achterkant van de hoofdtribune gespeeld.
De sponsors waren echt stom verbaasd dat op hun kulfeestje in Losser geen publiek afkwam. En dus kochten ze gewoon een tv-programma. Dat soort koopt altijd alles. Zo zijn ze waarschijnlijk ook aan hun gezin, opleiding, baantje en vrienden gekomen. En dus was er een televisieprogramma waar je alle slagenwisselingen (van het inslaan tot de cooling down) kon zien zonder afgeleid te worden door publiek. Want daar zat alleen de ABN-AMRO-engerd en de organisator. En de geeuwende vriendin van een van de spelers: effe geld halen en dan straks weer lekke winkelen.

Ze hebben zo\’n ongelooflijke schijt aan de sport en eigenlijk aan iedereen dat ze die Okker op het center court een rondje lieten lopen. De echte toppers speelden achter de tribune.
Er zijn mensen in Oost- Nederland met een tennishart. Die wel wat kunnen en willen. En dus namen die een paar jaar geleden contact op met Roeleveen. Maar daar zat Roeleveen niet op te wachten, hij en niemand anders moet voor het voetlicht. Hij zou terugbellen. Overbodig om te melden dat dát natuurlijk niet gebeurd is.

Wellicht komt er nu toch een challenger in Enschede. Ze hebben de data van de Losserse bagger gekregen van de tennisbond. Ze praten nu met dezelfde sponsors (lees ABN-AMRO) over een doorstart. Ik durf te wedden dat het feest niet doorgaat. Want het toernooi moet nu eens draaien om de spelers. En niet om de directeur van de ABN-AMRO, zijn golfvriendjes of dat stomme wijf van hem. “Sluiter, wie is dat? Komt Tom niet? Nee, dan hoeft het voor mij niet”.

Vorige bijdrage

Nummer 18

Volgende bijdrage

Volvo-dealer Nijhof-Wassink wil elke zeven jaar omzet verdubbelen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *