Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 38

Ik weet het ook wel, Broadway begon vorige week donderdag alweer, de show must go on, ook in VS zelf; het grote nieuws is niet meer zo zeer dat er nog vijfduizend mensen onder het puin liggen, maar vooral de vraag: hoe voorkomen we een crisis op Wall Street?

Er had nooit, nooit gevoetbald mogen worden vorige week. FC Twente leert het echt nooit, ik kan me er niet eens kwaad om maken. Ze waren gewoon lekker gaan ballen in het altijd gezellige Polen. En zijn door de UEFA voor schut gezet. Groningen uit, altijd lastig, Allah straft meteen.

Ik was een fan van Henk Kesler, maar de KNVB-directeur durft inmiddels in geen enkele uitzending meer zijn mening of commentaar te geven. Flinke vent. Woensdag zou hij meewerken aan het sportprogramma bij Radio Oost, maar hij was zoek en liet zijn secretaresse zijn mobiel afhandelen. Zoek het uit.

Waar ik me wel witheet om kan maken, zijn die schooiers die zonodig het World Trade Center willen vergelden door ruiten in te gooien bij een Turks gezin in Hengelo. Een gezin, dat hier gewoon woont en waarvan de kinderen wellicht naar school gaan. En dus steken ze ook ergens een islamitische basisschool in de fik. Dan zie je op de foto die kleine schoolstoeltjes keurig op de tafeltjes staan en op de achtergrond kindertekeningen die er verkoold bijhangen.

Treurige lafaards. Minderwaardige droplullen. Als je dan zonodig buitenlanders moet pakken, stelletje achterbakse kloothommels, schop dat die Rotterdamse imam voor zijn fundamentalistische flikker. Pak een paar van die kut-Marokkaantjes met die schijtscooters die niet alleen in Amsterdam maar ook in Twente links en rechts de boel veel te vaak op stelten (mogen) zetten. En voor wie zelfs de politie bang is. Maar die gekleurde medemensen slaan terug, hè. En dus loop je om die jongens met een grote boog heen. En pak je een gezin.

De VS beginnen zeer binnenkort een oorlog, en de Almelose wethouder Pingen was zaterdagavond bij Heracles vooral druk om tegen iedereen te zeggen dat hij tegen mij een rechtszaak had willen aanspannen naar aanleiding van een column. En dat zou hij volgens hem hebben gewonnen ook, lees ik in Tubantia. Het zegt alles over het niveau van zo\’n nitwit van een wethouder: achterbakse politicus probeert Bornerbroek effe door te drukken zoals hij ook in een achterkamertje van het Almelose Theaterhotel zijn opvolging regelt met de heren Van der Elst en Vermeulen. Het gaat bij Pingen maar om één ding; William Pingen!

Doe het dan, Pingen, doe het dan. Ik kan bewijzen dat je een leugenaar bent. Leugenaar, leugenaar. Doe het dan. Doe het dan.

En in het geval de laffe ruiten-ingooier deze krant leest: Pingen woont aan de Apollolaan 40. Als hij nou niet naar de rechter stapt……

Vorige bijdrage

De grote bek van Military-baas René Mosman

Volgende bijdrage

Nummer 39

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *