Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 8

Eén vergeef ik dat hij komend weekend uitbundig carnaval gaat vieren. Ed Jongmans. Zuipen tot je niet meer kan, Edje.

Ik haat carnaval, ik pik de kloothommels er zo tussen uit die carnaval vieren. Prikklokkeutels, vijf uur thuis, pantoffels aan, zaterdag auto wassen en vrijdag mag hij hem er even in hangen. Van die kat in het donker knijpers. Tijdens het hossen per ongeluk even met de elleboog de boezem van die geil serveerster aanraken; tijdens een vrijgezellenavond de Bananenbar in en kutje kijken.

Not really my cup of tea, those guys.

Maar van Ed kan ik het dit weekeinde hebben. Jongmans was burgemeester van Weerselo en hij is de loser van Overijssel. Iedereen praat over hem als Haarhuis over Buitendijk. Maar ik mag hem wel.

Ik weet niet welke baantjes Jongmans inmiddels zijn aangeboden, want ik spreek hem nooit meer. Hij is ondergedoken en eet genadebrood, hij mag van die nieuwe burgemeester (Willeme) van Groot Denekamp (met Ootmarsum en Weerselo) nog wel een paar maandjes in de ambtswoning blijven wonen; ik zou nog liever bij de kippen van mijn schoonouders intrekken.

Hij kwam van het deftige Aerdenhout naar het Weerselo van Don Schelberg. Die had van zijn dorp het Sicilië van Twente gemaakt. Corruptie en vrindjespolitiek tierden welig. En volgens mij is dat nauwelijks veranderd.

Ik ben er altijd voorstander van geweest om bij de herindeling van Weerselo een soort enclave te maken. Door en door verrot. Hek er om heen en asfalteren.

Jongmans was gewoon niet tegen die hufters van Gemeentebelangen en dat smerige gepeupel van dat plattelands-CDA opgewassen.

Jongmans haalde tachtig man ME om een caravanstalling (van Nijhuis in Saasveld) te ontruimen en dat gebeurde zo onbeholpen grof dat de korpschef (Mans) later zijn excuses voor het optreden van de politie moest maken. En Jongmans wilde die betonklerk van een Krabbe aanpakken die net zijn zaakjes had geregeld met Don Schelberg en niet beter wist dan dat hij zich net als vroeger aan god noch gebod hoefde te houden.

Die knul van Burgerbelangen noemde Jongmans gewoon Führer. Jongmans deed niets. Hij had hem vol op zijn bek moeten slaan.

Weerselo wilde na Schelberg een zacht ei en kreeg dus iemand die niet tegen de plattelandsmaffia was opgewassen.

Jongmans is een stumper, een domme man die zijn capaciteiten iets te hoog inschat. Maar toch heb ik een beetje met hem te doen. Ik wel. En ik hoop dat Jan Hendrikx, de commissaris van de koningin, hem een beetje helpt. Het Weerselo in klederdracht komt binnenkort vrij.

Enne, Edje… zuip niet te veel.

Vorige bijdrage

Special beurs ICT in BusinessVakbeurs voor elektronisch zakendoen

Volgende bijdrage

Nummer 9

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *