Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 9

Ik laat er geen traan om dat Fred Rutten opstapt als trainer van FC Twente. De club van Tien heeft weinig vertrouwen in Rutten. Net als ik. De wijze waarop en het tijdstip zijn klungelig typerend voor Rutten. Fijn leven nog.

Vaktechnisch zal het wel allemaal deugen bij Rutten, maar er komt tegenwoordig meer bij kijken bij het vak van hoofdtrainer.

Zo slist hij binnensmonds met een afschuwelijk accent. Voor een bezoekje aan de logopedist had hij blijkbaar geen tijd. De cursus public relations, marketing en communicatie is er ook bij ingeschoten. Hij heeft een contract voor onbepaalde tijd, dus gaat hij weer lekker de jeugd trainen. Wat hem betreft de rest van zijn leven. Zijn gezinnetje is de hoeksteen van de samenleving en hij wil nooit meer weg uit het lieflijke Overdinkel. Ongeveer het ambitieniveau van de koe in de wei.

Lopen er straks twee voormalig hoofdtrainers rond bij FC Twente. Volgens mij betekent een contract voor onbepaalde tijd dat je een opzegtermijn van drie maanden hebt. Beide partijen kunnen dus opzeggen, zou ik zeggen. Welk argument? De stand op de ranglijst bijvoorbeeld? Met dit elftal was mij zelfs dat wel gelukt en ik kan ongeveer drie ballen hoog houden.

Ik denk dat voorzitter Wessels wordt gesouffleerd door directeur Van Dommelen (die heeft erg veel macht en invloed, weet dan echt niemand waarom hij bij Willem 11 wegmoest) en een paar invloedrijke sponsors en dat ze allang een technisch directeur benaderd hebben. En ze hebben natuurlijk geen moment overwogen om Rutten om te praten. Allang blij dat ze dat zelf niet hoefden te doen. Net als bij Vonk. En beiden houden maandelijks keurig hun hand op.

Wessels zou zo graag een situatie creëren als bij Heerenveen: een nieuw stadion, in de polder, een provincieclub die af en toe de Top Drie een beetje pest en regelmatig meedoet op Europees voetbal. Maar er loopt geen Twentse Foppe (vakman, kennis, charisma) rond. En sorry, ik heb Riemer inmiddels een paar keer gesproken: Herman is geen Riemer!

Mischien wordt het tijd dat broer Dik Wessels ingrijpt. Al was het alleen maar om zijn broertje die bijna in de problemen verzuipt een beetje te ontzien.

Dik heeft problemen met Miracle Planet waar wekelijks het vulles van Twente vertiert. Hij heeft het park gered, voorlopig van de regen in de drup. Hij kan echt wat moois maken van die hoek voor de UT. Allereerst een grote trainer. Van het kaliber Koeman, Neeskens of Rijkaard.

Lodeweges is inderdaad een topper, maar heeft nog onvoldoende reputatie. Nee, nee, niet Van der Lem, want die zuipt te veel!

Ik heb vertrouwen: Dik maakt Twente kampioen in 2005!

Vorige bijdrage

Nummer 8

Volgende bijdrage

Nummer 10

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *