Roskam Moordkuil Jaargang 13, 2007

Nummer 41: Nijboer, De Groot en gerommel bij voetbal

Op deze plaats maakte ik twee weken het grapje dat Bert Nijboer weer aan het werk moet (bij Reggefiber van Wessels) omdat hij zijn geld verloren zou hebben via de aankoop van Dynamis ABC. Een aantal mensen heeft zich ook bij mij bezorgd gemeld; feit is dat Nijboer zoveel geld heeft dat hij dat in dit leven niet meer opkrijgt. Hoewel, ik ken een aantal vrouwen… (dit is een grapje!).

In dat kader ben ik ook niet verbaasd hoe de PR-machine van Robin de Groot na negatieve publiciteit over hem weer volop in beweging is gekomen. In het ‘eigen’ vastgoedbulletin werd De Groot met naam en toenaam als marchandeur neergzet, zelfs De Telegraaf maakte melding van de dubbele rol van de man van wie de naam nu ook bij Snelder Zijlstra met enige voortvarendheid uit allerlei officïele geschriften en van panden wordt verwijderd. Daarentegen komt de regionale krant met een uitvoerige verdedigingslinie voor onze regionale vastgoedschuinsmarcheerder. Wat hebben die toch met elkaar? Laat die De Groot zijn vrouw niet alleen verbouwen, maar leent hij haar ook uit? Ik ben er heilig van overtuigd dat De Groot wist van de opgepoetste balanzen. En als hij het niet wist, is hij geen knip voor zijn neus waard. Er is door de kopers (Nijboer en Nijkamp en dus De Groot) geen boekenonderzoek gedaan. Wat heeft De Groot in dat verband gezegd tegen zijn vrinden? ‘Hoeft niet jongens, ik weet wel dat het zo ingeveer klopt’.

Voor Nijboer vind ik het zeer lullig allemaal. Bert was van het duo NykampNyboer veruit de leukste, de ondernemer, de doener. Weinig last van ‘spatjes’. In Hardenberg heeft hij bij HHC niet alleen een dijk van een ploeg neergezet, maar ook een deftige organisatie. De plaatselijke VNO-NCW heeft de eigen bijeenkomsten geannuleerd en zich bij HHC aangesloten. Begin november komt de nog ongeslagen (18 uit 6) Nijboer met zijn cluppie naar Rijssen waar hij moet aantreden tegen Excelsior’31, inderdaad de ploeg van zijn baas Dik. Zit het bij het Reggefiber-contract in van Nijboer in dat HHC zes punten inlevert?

Gerommel hoort al sinds jaar en dag bij voetbal. Dat Maaskant nu wordt aangepakt door de KNVB is hypocriet, het is al jarenlang schering en inslag dat spelers op hun eigen club wedden, dan hebben ze hoe dan ook een wedstrijdpremie. Ik verbaas me alleen over FC Twente dat N’Kufo niet tot de orde roept. Lafheid zit in de speler. Als ze scoren, staan ze vooral, als ze de ploeg duperen is er niemand bij Twente die zegt ‘doe je werk N’Kufo en sta de journalisten en de supporters te woord’. Nog even gekeken in welke poule Getafe is ingedeeld? En dat gezeik over vernederingen door Heerenveen van Heracles over die publiekswissel van Alves (nadat er al drie wissels waren geweest) werd door voorzitter Smit keihard geareerd. ‘Als ik Verbeek was geweest had ik ook uitblinker Pranjic eruit gehaald’.

Laatste tip voor Abramovic: Henk ten Cate functioneert altijd het eerste seizoen heel goed, daarna zijn de spelers zijn spelletjes en zijn opgeblazen teksten zat.
Vorige bijdrage

Nummer 40: de echte journalist sterft uit

Volgende bijdrage

Nummer 42: de ondernemingsraad

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *