Roskam Moordkuil Jaargang 14, 2008

mensen als Van Gogh en Nekschot zoeken de grenzen op

Met de arrestatie van de cartoonist Gregorius Nekschot zegt het Openbaar Ministerie met zoveel woorden dat Theo van Gogh de moord over zichzelf heeft afgeroepen. ‘Tja, dan moet je maar niet van die vreselijke dingen schrijven’. Bijna drie jaar later valt een leger van tien man bij hem binnen en zet hem een paar dagen vast.Het gros van de columnisten en tekenaars doet nu al aan zelfcensuur, ze zijn bang. Voor die haatzaaiende imams. Die maar roepen dat de Nederlandse vrouwen hoeren zijn, wat grotendeels ook zo is, als ze mijn dochters in het zwembad maar met rust laten. En ze mogen homo’s vies vinden en van een flat willen gooien, als ze mijn homovriendjes ’s nachts in de stad maar met rust laten.Ik heb de vertaling van de Koran van Kader Obdolah gelezen. Ik weet redelijk waar ik het over heb, maar ik word er nog steeds niet vrolijk van. Ik vind fundamentalistische religieuzen over het algemeen achterlijke sukkels. Godsdienst is opium voor (of van?) het volk, zei Marx en hij heeft gelijk.

Maar het Openbaar Ministerie heeft nu de jacht geopend op mensen die enthousiast gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting. Ik hoor altijd mensen in mijn omgeving zeuren dat er zoveel misbruik van gemaakt wordt. Nee, van de vrijheid van meningsuiting kan geen misbruik worden gemaakt. Iedereen mag alles zeggen. Iedereen mag alles vinden, dat is zo mooi aan dit land. En het is sneu dat er steeds meer mensen zijn die dat niet begrijpen. Dat ze Pape (hoofdredacteur van dit periodiek) veel geld bieden om mij eruit te laten gooien. Dat mag dus ook.

Waar het om gaat is dat mensen als Van Gogh en Nekschot de grenzen opzoeken en voor de rest van een samenleving een soort verkennersrol hebben.

De volgende stap is namelijk dat de politie (wat dat volk laat zich voor alles inzetten leert de geschiedenis) bij een PvdA- of D66-bijeenkomst binnenvalt.

De recente geschiedenis leert ook dat er altijd rechters te vinden zijn die uitspraken doen die de machthebbers in Birma of Den Haag wensen. Wie heeft bepaald dat er bij Nekschot moest worden binnengevallen? Balkenende om de moslims gedeisd te houden? Is het op advies van de Amerikanen vanwege de olie? Of zit daar bij het Openbaar Ministerie gewoon een hufter die na alle mislukkingen (‘Schiedam’ en ‘Putten’ zijn de ergste missers, maar zijn slechts het topje) probeert de aandacht af te leiden?Tijdens mijn middelbare schooltijd enthousiasmeerden de docenten ons om artikelen in de schoolkrant te schrijven. Op de Bataafse Kamp schuift het nieuwe schoolhoofd alle schuld van de bende op school op het conto van de journalisten.We moeten maar met een J gaan lopen.

Vorige bijdrage

De omroep heeft Buursink hard aangepakt inzake de vuurwerkramp.

Volgende bijdrage

De gemiddelde ambtenaar is een gefrustreerde klootzak die er plezier in schept andere mensen dwars te zitten.

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *