Roskam Moordkuil Jaargang 14, 2008

De gemiddelde ambtenaar is een gefrustreerde klootzak die er plezier in schept andere mensen dwars te zitten.

Dat er niet regelmatig ambtenaren in elkaar worden geslagen, houdt voor mij in dat de mens (in zijn algemeenheid) een goede inborst heeft. Want, kort samengevat, ambtenaren vormen een arrogant rotvolk. Ik stuur brieven naar de gemeente Hengelo, maar ze worden niet gelezen, laat staan beantwoord. Van brieven gericht aan een wethouder krijgt de desbetreffende wethouder niet eens een kopie, weet ik van de wethouders. Burgemeester Kerckhaert heeft mij onder een lunch de complexheid van het probleem op het stadhuis eens proberen uit te leggen. Geef mij een maand, heb ik geantwoord en het draait als een lier. Mijn aanbod geldt nog steeds, maar het gros van dat overbodige naargeestige vergaderplebs gaat er dan wel uit.

Overigens is het in Hengelo niet slechter dan elders. Goor wordt geregeerd door een nazaat van een koppel landwachten, dat kan niet anders, wat een ongelooflijke plurk. De burgemeester is daar uit running, wellicht dat dat er mee te maken heeft.

Ik zie van dichtbij goede ondernemers als Dik Wessels, Hennie van der Most, André van Leeuwen zich gewoon kapot lopen op de vierde macht. Praten met wethouders, burgemeesters, gedeputeerden, commissarissen, ministers en zelfs de premier, het heeft geen zin. We zijn blijkbaar overgeleverd aan jaloers en dus in potentie corrupt volk. De gemiddelde ambtenaar is een gefrustreerde klootzak die er plezier in schept andere mensen die wel ondernemend zijn, die wel wat hun leven willen maken, dwars te zitten. Zonder uitleg, zonder toelichting, en vooral erg onvindbaar als gevolg van snipperdagen, vergaderingen, ziektes en niet te vergeten cursussen. Ik attendeer burgemeester Kok van de Hof van Twente graag op een huftertje dat over bouwvergunningen gaat en keihard liegt en bedriegt. Kok begint binnenkort weer en ik zal hem met graagte naam en telefoonnummer mailen.

Minstens net zo erg als ambtenaren zijn pr-mensen. Marcel Kummel is de grootste graaier en bedrieger van het stel. Een vadsig ventje dat eerst de Hof van Twente en tot voor kort Oldenzaal tilde voor twaalf mille per maand. Kummel blinkt uit in het tegen elkaar uitspelen van mensen. Hij had afgelopen week pakweg 23 afspraken gemaakt over primeurs over een apparaatje dat virussen doodt. Het zal wel. Ik heb die lul de studio uitgegooid. Ik lachte me gek toen Jan Colijn het zat was en op maandag in de Telegraaf een groot verhaal publiceerde. Tot woede van Tubantia. Lullig voor de regionale krant, maar met Kummel zijn geen afspraken te maken. Hij belooft iedereen ongeveer alles. Ik ben die hebberige ellendeling zo zat dat ik niets meer te maken wil hebben met bedrijven die deze vent inhuren. Kummel als communicatieman? Ga mijn deur maar voorbij, al heb je de oplossing voor kanker, tering, aids in één paracetamol uitgevonden.

Eén uitzondering: een tabletje die van ambtenaren en Kummel hardwerkende en eerlijke mensen maakt.

Vorige bijdrage

mensen als Van Gogh en Nekschot zoeken de grenzen op

Volgende bijdrage

Dees Talma: “Saxion geeft ons een nieuwe manier van denken”

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *