RTV Oost

Deventer Boekenmarkt

Eigenlijk ben ik zeer verrast door het succes van de Deventer Boekenmarkt, die dit jaar voor de 25ste keer wordt gehouden. Er worden nauwelijks boeken verkocht en nog minder gelezen, is mijn indruk.

Op de middelbare school word je volledig verpest doordat je in twee jaar een vracht aan boeken moet verstouwen, zeker als je meer talen dan Nederlands en Engels in je pakket hebt. Het Tuinfeest, dat zaterdagavond in Deventer voorafgaand aan de Boekenmarkt wordt gehouden, is steevast uitverkocht, net als poëziefestivals in den lande. Ik verbaas me daarover, beetje elitair? Met Jules Deelder dit jaar zeker niet.

Mensen die het verschil maken
Het gaat altijd om mensen die het verschil maken. Deventer timmert op cultureel gebied sterk aan de weg dankzij Hein te Riele. In Zwolle (Bevrijdingsfestival) is het Niek van der Sprong. In Enschede (Crossing Border) wijkt Judith Hartman van de gebaande paden. Top dat dit soort mensen er is en de ruimte krijgt.

Ik lees te weinig boeken, vind ik vooral zelf. Ik lees me klem aan kranten, tijdschriften, weblogs en dergelijke, maar te weinig boeken. In de vakantie heb ik Ventoux van Bert Wagendorp gelezen, een prachtig boek over wielrennen en vriendschap. En altijd neem ik me weer voor meer boeken te gaan lezen. En zelden komt het er dus van.

Ruim aandacht van RTV Oost
Ik vind het geweldig dat RTV Oost weer ruim aandacht besteedt aan de Deventer Boekenmarkt en alles wat daar omheen wordt georganiseerd. Zoals het Boekenmarktontbijt (nieuw) met Jacques Klöters, die van Radio 2 verbannen is.
TV Oost is zondag live in de lucht van 11.00 tot 13.00 uur vanaf de Boekenmarkt met reportages en interviews met dichters, schrijvers, bezoekers en anderen. Kom langs, de studio staat op de Brink vlakbij de fontein, mail opmerkingen via j.medendorp@rtvoost.nl, of praat mee via Twitter @janmeden.

Promo RTV Oost Deventer Boekenmarkt

Bekijk hier de promo van RTV Oost over de Deventer Boekenmarkt, of ga naar de website rtvoost.nl

Vorige bijdrage

Zonder mijn telefoon word zelfs ik een gezellig persoon

Volgende bijdrage

Cees Lok

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *