Twentesport

Cees Lok

‘Aad de Mos bestaat niet’ was jarenlang de naam van een curieus sportcafé dat door Nederland reisde. In het oosten des lands organiseren Eddy van der Ley (onder meer AD en deze prachtsite) en Bert van Losser (RTV Oost) regelmatig sportcafés maar bij mijn weten zonder naam. Ik heb een goede suggestie: ‘Cees Lok bestaat niet’. Lok schijnt wel wat te doen bij FC Twente, ondertekent brieven als Technisch Manager van FC Twente, maar hij is altijd onvindbaar, wil niets, heeft een teringhekel aan de pers, in de tijd dat ik bij FC Twente voor het blad Basis medeverantwoordelijk was, kwam Lok overal mee weg, we wilden graag een interview met hem: geen zin! Lok hoeft niets, mag alles. Het is een mooie jongen, zou de vrouw van Munsterman of Van der Laan stiekem met hem klooien?

Lok is een spook. Hij schijnt te bestaan. Hij was ooit een zeer middelmatige speler die op basis van een goal (namens NEC) tegen Feyenoord enige naam heeft vergaard onder de supporters in Nijmegen, maar dat volk is natuurlijk ongeveer niets gewend. Als trainer is hij mij nooit opgevallen.

Nu valt hij op. Hij heeft een brief geschreven aan de ouders van het E-team (gecombineerd jeugdteam van Go Ahead en FC Twente) dat nu door hem vlak voor de start uit de competitie is gehaald. Vanwege een ruzie met Go Ahead waarvan de naïeve voorzitter nog voordat hij aantrad in een uitzending bij Radio Oost zei graag een eigen jeugdopleiding te willen beginnen. FC Twente was (terecht) ‘not amused’. Eerst leek keeper Marsman de dupe, nu zeikt Lok over spelertjes van 9 en 10 jaar heen om de mensen van de Deventer club eens goed te laten voelen wie er godverdegodver de baas is in Overijssel.

Heel erg min! In een domme brief aan de ouders geeft hij tekst en uitleg, onze technisch manager. Ik krijg gewoon een hekel aan FC Twente met dit soort fratsen. Natuurlijk hebben we Lok gebeld, schijnt in een ver buitenland voor de belangen van FC Twente vechten. Volgens mij hoeft FC Twente dit seizoen Europa niet in, maar Lok is alvast voor seizoen 2018-2019 druk… ofzo ….

Onthoud zijn naam: Cees Lok, een waardeloze lapzwans die er niet voor terugdeinst om voor zijn oorlog met Deventer kinderen te kwetsen en te manipuleren. Cees Lok. Mooie Cees. En arrogant. Om de pijn te verlichten biedt hij, mooie Cees, die zelf niets gepresteerd heeft in het voetbal, twee seizoenkaarten aan bij FC Twente. Mooie Cees geeft spiegeltjes en kraaltjes aan… Ik bied de getroffen ouders en kinderen een seizoenkaart aan van (naar keuze) Go Ahead of Heracles.

Vorige bijdrage

Deventer Boekenmarkt

Volgende bijdrage

Over Marvin Van Heek en (nogmaals) Cees Lok

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *