Twentesport

Andy Hout

Ik vind Bas Ticheler de beste. Verder mag ik graag horen Philip Kooke, Frank Snoeks natuurlijk, Jeroen Grueter, Jeroen Elshof en Maarten Tip. Met sommigen heb ik samengewerkt, anderen hebben een verleden in de sport die ze becommentariëren. Ik was zelf ook altijd fan van Evert ten Napel, hoor met plezier de vroegere nerd Bob van der Tak opkomen. Ragnar Niemeijer, Henk Kok, ik vind hen plezierig om aan te horen. Hans Brian meldt zich, maak me wakker. Het lukt de NOS altijd om goede commentatoren aan te trekken. Altijd? Nee. Andy Houtkamp, die in mijn omgeving ‘Andy Hout’ wordt genoemd, want als zijn naam genoemd wordt, gaat de radio direct uit of op een andere zender.

Ik heb hem deze sportzomer (op het EK na dan natuurlijk) niet veel gehoord. Maar het voetbalseizoen is weer aanstaande en dan duikt hij weer op, ik hoorde hem zelfs van de week bij de Spelen. Je hoort aan Hout dat hij niet van sport houdt en er ook de ballen verstand van heeft. De sporters interesseren hem ook geen zier. Hij is van huis uit valutahandelaar, nou dan weet je het wel. Ongevoelige breedbekkikker.

De voetbalcompetitie wordt speciaal voor hem georganiseerd, weet hij. Toen hij in eerste instantie niet aan de bak kwam bij de NOS ging hij werken bij Sport7 waar meer van dat soort would-be types opdoken. Als Hout naar je club komt, dan kan je op je vingers natellen dat ze bij de NOS geen hoge dunk van je die club hebben. Kunnen ze bij de NOS van hem niet een heel belangrijke eindredacteur maken ergens in een studio drie hoog achter, maar haal die vent van de sport af.

Vorige bijdrage

Kratten bier wegens FC Twente

Volgende bijdrage

Melancholie bij 'onze' mast

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *