Twentesport

Kratten bier wegens FC Twente

Dat kost me veel geld aan kratten bier, die overwinning van FC Twente in Finland; ik had er zo weinig vertrouwen dat ik een uitnodiging naar Finland te gaan, maar heb laten lopen. Dan is zo’n terugreis niet zo heel gezellig. Via ‘fair play’ Europa in om in de tweede voorronde een domper op te lopen: dat ga ik mezelf op de terugreis niet uitleggen… Ik zat gisteren (donderdag) de hele dag in het westen, via Twitter (Soccernews) werd ik op de hoogte gesteld van de klinkende overwinning en de ronkende woorden van de Engelsman die volgens mij alleen bij FC Twente resultaten weet te behalen. Ik had er zo weinig vertrouwen in (zeker na Paderborn) dat ik een paar flinke weddenschappen had afgesloten, dus vanmorgen (vrijdag) eerst maar even langs de slijter…Maar het kan nooit lang meer duren. Fair Play is namelijk verre van eerlijk spel. Dus voor de volgende ronde houd ik mijn hart vast, de kans op een tripje (2 en 9 augustus) naar IJsland is groot. Ik vind Twente behoorlijk verzwakt na het vertrek van John en De Jong. Nee, Bulykin vind ik geen versterking, dan zie ik liever dat desnoods Youri weer de kicksen aantrekt…
Fer staat nu weer in de belangstelling, ik zou zeggen: verkopen! Zo’n wondervoetballer vond ik dat ook weer niet afgelopen seizoen, gewoon verkopen. Voor mijn part ook Chadli. Betaal zoveel mogelijk alle schulden af, want vergis je niet, de berg is hoog hoor… En kies voor jeugd. Nu schat ik FC Twente weer in op een vijfde plek, met jeugdig enthousiasme en een fors mindere schuld zevende?
Maak van FC Twente weer FC Twente in plaats van een bijeengekocht elftal dat voor succes de Fair Play Cup nodig heeft…

Vorige bijdrage

Stevige ontslagronde AB Oost

Volgende bijdrage

Andy Hout

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *