Twentesport

Bavaria-babes

Ik vind het angstaanjagend dat een land zich zo ongeveer moet uitleveren aan de FIFA om een kampioenschap te mogen organiseren. Terwijl ik het geweldig zou vinden als in 2018 in Nederland de WK zou worden gehouden; puur gevoelsmatig, afgaande op de wedstrijden die ik tot nu toe heb gezien, zou ik overigens nu adviseren om het in 2014 ergens op de Zuidpool of in een grot in Afghanistan af te werken, maar goed.
De corrupte FIFA neemt in zo’n geval tijdelijk het beheer in een land over, met nieuwe wetgeving die vooral grote sponsors moet beschermen. Op zich weinig nieuws, jaren geleden werd ik in Engeland al bijna aangehouden toen ik als televisiejournalist in Liverpool de clubstore werd uitgemikt: alle rechten zijn verkocht aan Sky en een echte agent met zo’n fraaie bolhoed verwijderde ons pardoes uit naam van het grootkapitaal uit de winkel van de club. In Nederland eist Eredivisie Live ook exclusiviteit. Natuurlijk, er is veel geld voor betaald, daar horen rechten bij, maar gevoelsmatig ben ik niet enthousiast over  inquisitie van CocaCola en Nike.
Ik heb me overigens erg vermaakt met de guerrilla-marketing van Baravaria (en later Grolsch die in een reactie een geinig filmpje op YouTube (liet) zette(n) waar een bevroren Baravaria-shirt werd verhakt). Het lijkt spontaan, een groep leuk ogende mensen die in geile oranje jurkjes gaan dansen en zingen. De dames zijn net iets te mooi, hebben net iets te weinig verstand van voetbal, behalve dat ze mooie volle borsten hebben, de zaak is net iets te goed voorbereid met die Deense outfit die gestript werd. En de camera’s stonden net iets te vaak  op de goede plaatsen.
Geen misverstand, ik vind de reactie van de politie en van de FIFA belachelijk. Maar alles is te koop daar in het mooiste land van Afrika. Dus ook deze rechtszaak. Bavaria kocht de strafzaak af (zal een prettig sponsorbedrag zijn geweest, en hoewel ze er bij de Rechtbank in Almelo ook vaak een potje van maken, ben ik nog banger voor de vragende blik van de Afrikaanse rechter naar FIFA-opperhoofd Blatter welke straf hij had gewenst) en de dames kwamen vrij.
Er zit ook een Enschedees mokkel tussen, las ik in het AD, met de fraaie naam Mirte. De oude Korbach noemt alle vrouwen hoeren, ik ben overigens benieuwd of hij die mening nog steeds heeft, hij is namelijk tot over zijn oren verliefd en heeft voor zijn nieuwe droomvrouw de drank afgezworen (Korbach en zijn babe zijn overigens zaterdagochtend tussen 9 en 10 uur live te gast bij Radio Oost in het Ochtendhumeur). Maar ook nu begrijp ik de ouwe Korbach. Natuurlijk poseren de gevallen vrouwen vertrek uit het gerechtsgebouw. Maar ze weigeren verder elk commentaar. Ze stappen weer op het vliegtuig naar Nederland (ongetwijfeld ook betaald door Bavaria) en gaan over tot de orde van de dag – wat dat in hun geval ook zijn moge.
Mirte betekent de bloem van de liefde. O. Dat verklaart een hoop; haar ouders voorzagen al dat ze alles doet voor geld en aandacht. Geef een interview, zeg dat het een leuke stunt was die betaalde vakantie, dat je in het dagelijks leven als kassameisje van pakweg de C1000 in Raalte niet zo veel meemaakt en iedereen begrijpt je; beetje uit de hand gelopen, fijn dat Bavaria op tijd heeft ingegrepen, Blatter ruikt in het echt best wel lekker, en hebt een leuke vriend, gaat na de vakantie achter de kassa en je sluit een interessant contract met Playboy.
Nu blijf ik achter met de Korbach-mening, met of zonder kater, en dat hoor ik morgenochtend.

Vorige bijdrage

Medy van der Laan directeur Kamer van Koophandel Oost-Nederland

Volgende bijdrage

Vlaggetjes

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *