Twentesport

Vlaggetjes

Brazilië lijkt mij een vrij kansloze zaak, maar mijn mening is geen drol waard heb ik gemerkt, want ik speel in een aantal WK-competities mee, en in al die standen ben ik de Aad de Mos van het gezelschap: bijkans stijf onderaan met uitzicht op degradatie. Een treurige 2-0 is mijn voorspelling. Maar stel dat Bert deze keer wel gewoon naar Van Persie luistert (en naar Theo Vonk afgelopen woensdag op deze plaats) , dan zou het wellicht anders kunnen uitpakken. Maar dan verliezen we aansluitend van alle losers en sukkels die op basis van een gewonnen voetbalwedstrijd zich een nieuwe identiteit aanmeten. En dat ook erg luidt verkondigen: zij zijn wereldkampioen! En alle moffen, Fransozen, pizzavreters kunnen helemaal niets.

Ik zie nu al zoveel van die autootjes rijden met van die vreselijke vlaggetjes, balletjes tegen een ruit aangeschoten. En als ik in die Golfjes, Bmw’s kijk, overspoelt me vaak een golf van medelijden. Soms zit er een vrouwtje naast die parkeerwachter, vakkenvuller of lopende-bandinpakker. Geen misverstand, ik kijk er absoluut niet op neer, maar het is zulk vermoeiend volk.

Sommige straten zien er zo gezellig oranje uit. Maar ik ken iemand in zo’n ‘gezellige’ straat die geen tijd en geen zin had in die onzin, maar hij werd als een Jood in de Amsterdamse Diamantstraat tot de orde geroepen door de overige bewoners.

Ik zit volgende week een paar dagen in Frankrijk, daar zal het nu iets rustiger zijn. Behalve natuurlijk op de campings. Op donderdag 8 juli moet ik terug zijn, dan organiseert mijn zeer gewaardeerde collega Hans van Wieren bij RTV Oost een WK-quiz waaraan aan ook de twee regionale kranten in Overijssel meedoen. Van Wieren (voormalig chefsport) heeft mij geselecteerd. Ik voel me zeer gevleid, want op het voetbalveld voel ik me vaak de Pieter van den Hoogenband uit die mooie reclame die nu draait.
Ik beloof plechtig dat als we worden ingemaakt, ik netjes de winnaars zal feliciteren en me niet als een Ronaldo zal gedragen en bij winst niet als een gemiddelde campinggast over de redactie zal gillen.

Vorige bijdrage

Bavaria-babes

Volgende bijdrage

Henk Kesler: “Ik keer niet terug in het bestuur van FC Twente”

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *